«Рис» з цвітної капусти з куркумою
Мабуть, багато хто з вас знайомі (звичайно, заочно) з Джеймі Олівером? Джеймс – англійська кухар, який популярний пропагандою здорового способу життя, здорового харчування та домашньої кулінарії. Однією з головних «фішок» відомого кухаря – це приготування швидких, але в той же час корисних страв. Наприклад, дуже популярні випуски, де Джеймі Олівер готує повноцінний обід з трьох страв всього лише за 30 хв.! Звичайно, поняття здорового харчування дуже розтяжне, комусь достатньо з’їсти вівсянку на сніданок, а кому-то – харчуватися тільки свіжими овочами або фруктами . Джеймі Олівер готує з продуктів тваринного походження, але це також не заважає йому робити вегетаріанські шедеври! У кожному випуску ви зможете знайти кілька вегетаріанських рецептів, які дуже легко повторити вдома.
В одній з численних передач, Джеймі Олівер готував досить-таки просте, але в той же час незвичайне блюдо – «Рис з цвітної капусти». Оригінальний рис можна подавати як гарнір, наприклад, до Фалафель або смаженого тофу, або як основне блюдо.
Отже, що знадобиться:
- 1 великий качан цвітної капусти
- 2-3 зубчики часнику
- 1 маленька червона (кримська) цибулина
- жменю насіння гарбуза (не обов’язково)
- 1/2 ч. Л. меленої кориці
- 1/2 ч. Л. куркуми
- 1/4 ч. Л. меленого кардамону (або 2-3 насіння кардамону)
- рослинна олія
- сіль, червоний перець за бажанням
Готуємо рис з цвітної капусти, як у Джеймі Олівера
Цвітну капусту промити, обсушити рушником.
Розібрати на суцвіття.
Перемолоти кухонним комбайном (блендером, або натерти на крупній тертці) кольорову капусту в дрібну крихту.
Цибулю і часник нарізати на дрібні кубики. Обсмажити на рослинному маслі до золотого кольору. Додати рис з цвітної капусти, куркуму, кардамон, корицю.
Ретельно змішати «рис» зі спеціями. Накрити кришкою і тушкувати протягом 5 хв. Потім відкрити кришку, трохи підсушити капусту, додати сіль і червоний перець за смаком.
Тепер можна вимкнути плиту. Цвітну капусту з куркумою викласти на блюдо, присипати зверху гарбузовим насінням.
Смачного!