Еклери
Чи знайдеться хтось, байдужий до домашніх еклери? Напевно немає. Всі люблять домашню випічку, але чомусь еклери господині печуть нечасто, думаючи, що у рецепта дуже примхливе заварне тісто. Це зовсім не так. Прочитавши до кінця цей рецепт, ви напевно захочете побалувати домашніх еклерами власного приготування. Навіть якщо ніколи раніше ви не мали справи з заварним тестом, навчитися цьому зовсім нескладно. Звичайно, скрізь є свої маленькі хитрощі приготування, і цей рецепт заварних тістечок не виняток.
Отже, для домашніх приготування еклерів в домашніх умовах нам потрібно:
Складові:
Для тесту:
- яйця – 2 шт .;
- борошно – 75 г;
- молоко -75 мл;
- вода – 75 мл;
- маргарин – 50 г.
крем:
- розм’якшене масло – 300 г;
- вода – півтори склянки;
- цукор – половина склянки;
- крохмаль – 1 десертна ложка.
Процес приготування:
Як бачите, всі продукти доступні.
Тісто для еклерів
На слабкому вогні розтоплюємо маргарин в суміші молока і води.
Як тільки суміш закипіла, знімаємо каструльку з вогню, насипаємо весь обсяг борошна і дуже ретельно розмішуємо. Зручніше для цієї мети використовувати картоплем’ялку. Розмішуємо, прикладаючи великі зусилля, так як суміш буде густіти.
Поки маса охолоджується, в тарілку розіб’ємо сирі яйця.
Трохи взобьyoм їх виделкою.
Потроху наливаємо яєчну суміш до остигнула масі і ретельно розмішуємо. Робимо це поступово, потрібно, щоб яйце повністю змішалося з тестом. В результаті у нас повинна вийти блискуча гладка маса, яка не містить грудочки.
Тепер приступаємо до дуже відповідального моменту: формування еклерів. Це можна зробити по-різному: за допомогою кондитерського мішка, або перекласти в файл і відрізати куточок, або викладати тісто ложкою. В останньому випадку, після кожного еклера ложку потрібно буде змочувати у воді.
У нашому випадку є насадки, але немає кондитерського мішка, в принципі, його нам з успіхом замінить канцелярський файл.
Відрізаємо куточок, закріплюємо потрібну нам насадку. Ось, що повинне вийти.
Дуже добре піч подібні вироби на силіконовому килимку. До нього нічого не прилипає, його не треба змащувати маслом, і він дуже довговічний. На килимок видавлюємо через кондитерську насадку еклери. Вони вийдуть на вигляд, як з магазину, але на смак будуть набагато краще.
Відправляємо наші еклери в духовку, яку розігріли до 200 градусів, і залишаємо на 30 хвилин. Перший час дверцята духовки не можна відкривати, інакше наші еклери опаде, і вийдуть млинці з заварного тіста. Вироби з цього виду тесту виходять дуже легкими, повітряними. В якості начинки можна використовувати як солодкі креми, так і несолодкі.
Коли еклери будуть готові, вони придбають золотистий колір і збільшаться в об’ємі.
Тепер прийшов час приготування крему. Тут ми будемо використовувати солодку начинку. Хоча, такі заварні порожнисті пиріжки можна використовувати для порціонної подачі салатів, паштетів (тільки краще їм тоді надати круглу форму, як профитролей).
Як приготувати вершковий крем для еклерів
Підготуємо інгредієнти за списком.
З води, цукру і крохмалю необхідно зварити кисіль.
Як тільки він закипить, зняти з вогню і остудити. Далі, міксером збиваємо крем. У кисіль потроху накладаємо розм’якшене масло і збиваємо на високій швидкості.
Міксер потрібен обов’язково! Віночком або занурювальним блендером крем на крохмалі не вийде зробити.
Начиняємо еклери вершковим кремом і посипаємо цукровою пудрою.
Як бачите, немає нічого складного в приготуванні виробів з заварного тіста.
Смачного!