Справжньою ласуни, що сидить на дієті або дотримується правильного харчування, дуже складно встояти перед улюбленими десертами і смакотою. Але навіщо ж відмовлятися від маленьких задоволень ?! Просто потрібно навчитися готувати корисні солодощі і дозволяти їх собі в першій половині дня, краще на сніданок. До дозволеним солодощів на сніданок, що завдає меншої шкоди фігурі і здоров’ю, можна віднести зефір, пастилу, мед, гіркий шоколад і халву. При правильному виборі і приготуванні всі ці десерти будуть приносити організму тільки користь. У нас в меню – домашня халва, рецепт простий, зробити її не складе особливих труднощів.
Халва рецепт з фото
Така соняшникова халва з додаванням арахісу багата корисними рослинними жирами. Крім насіння і арахісу за смаком лише додається мед і сіль. Але про все по порядку.
як зробити халву в домашніх умовах
Складові:
- 300 г сирого насіння соняшнику,
- 150 г сирого насіння арахісу,
- 2 ст. ложки рідкого меду,
- дрібка солі.
Процес приготування:
Для приготування халви насіння і горіхи повинні бути обсмажені окремо. Зробити це можна як на сковороді, так і в духовці. В даному рецепті наведено другий варіант.
Застеляємо деко пергаментом, висипаємо на нього арахіс і рівномірно розподіляємо. Ставимо в духовку, розігріту до 170-180 градусів. Обсмажуємо арахіс, постійно перемішуючи лопаткою, протягом 10 хвилин. Він почне потріскувати і підрум’яниться – пора діставати.
Арахіс відправляємо остигати на плоскому блюді, а в цей час за аналогічним принципом обсмажити насіння соняшнику. Виймати насіння потрібно тоді, коли вони придбають золотистий відтінок і стануть ароматними.
Тепер належить найскладніша частина з усього рецепта – це очистити підсмажений арахіс від лушпиння. Але трохи спритності рук і допомоги близьких – і зробити це вийде досить швидко.
Далі необхідно, знову ж окремо, подрібнити насіння і арахіс занурювальним блендером. Уже на цьому етапі буде відчуватися, як інгредієнти поступово стають схожими на ту саму халву. Так як почне виділятися масло, яке і додасть характерну консистенцію.
І хоча вже буде достатнім просто добре змішати подрібнені насіння і арахіс, все-таки трохи підсолодимо нашу майбутню халву, додавши до інгредієнтів рідкий мед, ну і дрібку дрібної солі для балансу смаку.
Перемішувати інгредієнти на цьому етапі доведеться руками, щоб отримати потрібну текстуру. Потім отриману масу необхідно перекласти в підходить за розміром контейнер або форму, злегка утрамбовувавши її. Крім цього, можна зліпити невеликі за розміром баточнікі і полити їх розтопленим гірким шоколадом – вийдуть справжнісінькі цукерки з халвою!
Відправляємо халву на півгодини в холод, після чого виймаємо з контейнера і подаємо надзвичайно смачний і корисний, а головне приготований в домашніх умовах і повністю натуральний десерт до чаю або кави!
Халва: рецепт з фото від Регіни Бурцева.