Не завжди виходить купити смачні козинаки в магазині, часто виробники, економлячи на виробництві, використовують неякісну сировину. Ми радимо не відмовлятися від східних солодощів і спробувати приготувати козинаки з соняшникового насіння в домашніх умовах. Рецепт дуже простий і доступний, головне чітко слідувати описаному процесу приготування.
Козинаки з насіння
рецепт в домашніх умовах
Тут головне захотіти і тоді ваше чаювання в колі сім’ї буде різноманітніше завдяки східному десерту. Звичайно, будь-який цукровмісних продуктів і горіхи – це досить калорійний дует. Однак не слід забувати, що насіння дуже корисні для здоров’я, в них містяться мікроелементи, які необхідні для здорових і красивих нігтів і волосся. Сильно захоплюватися поглинанням козинаков не потрібно, так само, як і будь-якими цукерками, а ось спробувати пару часточок варто!
Складові:
- Очищені насіння 400 – 500 грам;
- Цукровий пісок – 150 грам;
- Мед 1 – 1,5 ст. ложки;
- Лимонна кислота – щіпка невелика (можна використовувати лимонний сік);
- Вода 25 мл.
Процес приготування:
Очищені насіння викладіть на суху сковорідку і обсмажити до красивого золотистого кольору, безперервно помішуючи, щоб не підгоріли.
Смажені ядра відставте в сторону, самі займіться приготуванням солодкого сиропу.
У свій сироп я вирішила додати трохи лимонної кислоти, що додасть солодощі невелику кислинку. Ви можете замінити лимонку лимонним соком, досить буде 1 ч. Ложки, яку потрібно буде змішати з водою і після додати в сироп.
У глибокий сотейник насипте цукровий пісок, додайте мед і лимонну кислоту. Все перемішайте. Після влийте воду і поставте нагрівати інгредієнти на повільний вогонь.
Нагрівайте карамель, постійно помішуючи. Коли колір сиропу почне темніти, і він почне загусати, значить, пора його знімати з вогню.
Відразу ж залийте киплячим льодяником обсмажені насіння і інтенсивно перемішайте. Намагайтеся, щоб все насіння були «викупатися» в сиропі.
Папір для випічки або харчову плівку змастіть рослинною олією (рафінованим), викладіть гарячу масу з насіння на папір і розрівняйте її, надаючи форму квадрата або прямокутника.
Ми залишаємо до застигання льодяника, приблизно на 30 – 40 мнуть. Потім візьміть гострий ніж і змочіть його холодною водою. Розріжте козинаки на невеликі квадратики або ромби.
Не можна різати гарячі козинаки, вони будуть розвалюватися і у вас не вийде справжньою східній краси.
Якщо ви хочете урізноманітнити десерт, рекомендуємо додати на ваш смак до складу інгредієнтів кунжут, арахіс, фундук, волоський горіх, сухофрукти. Деякі кулінари пішли далі і готують козинаки з сухої морської капусти.
Подайте цукерки з насіння зі свіжозавареним чаєм або чашкою кави. Таке смачне ласощі буде, до речі, якщо ви вирішите влаштувати вечірку в східному стилі.
Як бачите, зробити домашні козинаки дуже просто. Не бійтеся експериментувати на своїй кухні. Приємного вам апетиту!