Кальмари в сметані



Кальмар. Морський делікатес. О, так … Цей приятель не з простих. Йому подавай високу кухню. Але, не поспішайте лоскотати собі нерви і відмахуватися від нього. Не поспішайте відмовляти собі в задоволенні спробувати щось зовсім нове і незвичайне, посилаючись на дорожнечу. Адже, погодьтеся, ви не щодня харчуєтеся делікатесної їжею. А тому дозволити собі щось зовсім іншого порядку іноді просто необхідно. До того ж кальмари в сметані – це не просто смачно і незвично. Це дуже корисна їжа, збагачена залізом, фосфором, кальцієм, йодом. Так само вживання м’яса кальмара сприяє регуляції рівня холестерину.

Кальмари в сметані

Кальмари в сметані

А ще дуже позитивно позначається на травленні і обміні речовин. Крім усього іншого високий вміст білка в Кальмарі робить його важливим компонентом м’язового будови для людей, що займаються спортом. Як бачите, корисних властивостей цього екзотичного страви не переоцінити. Тому варто все ж не поскупитися на те, що принесе безумовну користь вашому організму. І саме тому я хочу розповісти, як смачно приготувати кальмари в сметанному соусі.

Поради господині:

Ні в якому разі не залишайте страву нудитися на невеликому вогні, як ми це часто робимо з м’ясом або рибою. Тривала термічна обробка, на жаль, здатна зіпсувати смак страви.

Якщо у вас є можливість – наповніть рисом з овочами тушковані зі сметаною тушки кальмарів, – і святкове блюдо готове.

Кальмари можна нарізати кільцями, тоді їх можна подавати з підливою, а якщо залишити шматочками, тоді викладайте шматочок кальмара і зверху щедро поливайте отриманим смачним сметанним соусом.

Складові:

  • кальмар, нарізану кільцями – 500 грам;
  • цибуля -2-3 штуки;
  • приправи: сіль, перець, коріандр, хмелі-сунелі і кріп;
  • сметана – 200 грам;
  • масло оливкове;
  • борошно – 2 столові ложки.

Процес приготування:

Плануючи приготування цієї страви, найкраще придбати готових кальмарів, тоді ви істотно заощадите час на процесі чистки. Якщо ж у вас в наявності неочищені заморожені кальмари, то потрібно виконати наступні дії.

Тушки кальмарів залийте теплою водою. Потім зніміть «шкурку», а черевце очистіть від нутрощів. Після чого промийте в холодній воді. Після того, як процес чищення закінчено, викладіть продукт на розігріту сковороду з оливковою олією. У разі, коли ви використовуєте спочатку очищений заморожений продукт, то попередньо розморожувати його не потрібно. Відразу викладайте на сковороду.

Цибулю дрібно наріжте і смажте разом з кальмарами в сковороді. Усі зазначені в списку інгредієнтів спеції, за винятком кропу, змішайте в окремому посуді і додайте в вміст вашої сковороди. При цьому не забудьте, що блюдо потрібно досить часто перемішувати. Всі складові страви повинні в процесі смаження придбати золотистий відтінок.

Тепер приступайте до виготовлення заправки. Сметану змішайте з кип’яченою водою (приблизно грамів 50), додайте в кальмари, і коли сметанний соус закипить, додайте борошно. Все це ретельно перемішайте. Потім можна додати кріп (або іншу зелень).

Кальмари в сметанному соусі готуйте протягом 10-12 хвилин. Потім цей соус відмінно підійде для прикраси гарніру. А на гарнір до такого делікатесу дуже добре підійде рис. Ну, і прекрасно доповнить цю вишукану їжу келих білого сухого або напівсухого вина.

Кальмари в сметанному соусі

Приємного вам апетиту. Нехай їжа буде не просто їжею для втамування голоду, але естетичною насолодою.

Кальмари в сметані