Щи з кислої капусти з куркою – смачне і ситне перша страва, яку обов’язково сподобається всім членам сім’ї.
Існує багато рецептів щей, різновиди цього супу на увазі використання різного м’яса і бульйону, різних інгредієнтів, але незмінним залишається один інгредієнт – капуста!
Щи з кислої капусти з куркою
покроковий фото рецепт
Деякі любителі міцних напоїв звикли називати і вважати щі таким собі похмільним ліками: мовляв, цей кислий і наваристий гарячий суп за кілька хвилин може перетворити «змучений« нарзаном »організм в живого і пашить здоров’ям людини. Слава Богу, жодного разу не доводилося відчувати цілющі здібності щей, але ось насолоджуватися їх багатогранним і, звичайно ж, приємно-кислим смаком – безліч разів.
Готуються щі з вельми доступних продуктів, які не особливо відрізняють наше блюдо від будь-якого іншого супу з усієї плеяди «щей-борщів».
Складові:
- капуста квашена 350-400 г;
- курячі стегна – 2 шт .;
- ріпчаста цибуля – 1 шт .;
- морква – 1 шт .;
- картопля – 2 шт .;
- лавровий лист -2 шт .;
- томатна паста – 2 ст.л .;
- рослинне масло – 2 ст.л .;
- сіль і чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Щоб не втрачати часу, паралельно з іншою роботою запустимо варіння бульйону. Курячі стегна опускаємо в холодну воду, яку доводимо на сильному вогні до кипіння, а потім зменшуємо нагрів, щоб бульйон тільки злегка вирував. Додаємо пару листочків лавра і Томім в такому вигляді протягом 30-40 хвилин.
Тепер є час, щоб підготувати овочі. Цибулю ріжемо дуже дрібно.
Морква ріжемо недовгими і тонкими брусочками.
Картопля – щоб він швидше зварився – поріжемо тонкими пластинками.
Почнемо готувати класичну засмажку для щей: на рослинній олії і при середньому нагріванні конфорки в сковороді обсмажуємо цибулю з морквою протягом 7-8 хвилин.
Далі на сковорідку до цибулі і моркви відправляємо квашену капусту. Тушкуємо все разом протягом тих же 7-8 хвилин.
Тим часом, бульйон зварився. Дістаємо з нього м’ясо і замінюємо його картоплею. З злегка охололи стегенець знімаємо куряче м’ясо.
До капусти і інших овочів додаємо томатну пасту і трохи води, щоб було зручніше перемішати зажарку. Тушкуємо її, поки зайва волога не випарується. На це знадобиться близько 5-6 хвилин.
Нарешті, в майже готові щи додаємо зажарку і куряче м’ясо. Варимо до готовності картоплі, а якщо він вже буде готовий на цьому етапі, то просто даємо щам закипіти і проваритися пару хвилин. Солимо готовий суп і приправляємо чорним меленим перцем.
Щи з кислої капусти з куркою готові! Смачного!
Звичайно ж, щі найкраще подавати зі сметаною, чорним хлібом і стеблом зеленої цибулі. Як і всі подібні супи, щі «обожнюють» таке супровід. Втім, як і їдці!
Як приготувати борщ з квашеною капустою розповіла Софія Березина, рецепт і фото автора.