Котлети. … Мабуть, це один з найбільш поширених варіантів приготування м’яса. Готувати їх зовсім просто, проте часом випробувані роками рецепти набридають. Хочете урізноманітнити свій раціон? Спробуйте додати в фарш додатковий інгредієнти. Наприклад, манку. Ця крупа зробить котлети не тільки більш ситними, але і дуже соковитими. Крім цього кожна господиня, випробувавши новий рецепт, відзначить його значну економність, адже котлеток вийде набагато більше, ніж було б у більш звичному варіанті. Обов’язково приготуйте котлети з манкою, можливо саме їх не вистачало у вашій кулінарній колекції.
Котлети з манкою з фаршу
Звичайно, смак готових котлет в першу чергу залежить від якості фаршу. Найкраще купити шматок свіжого м’яса і перемолоти його самостійно, однак час на це вдається виділити не завжди, тому можна купити і вже готовий продукт.
Порада: фарш має більш насичений запах, ніж м’ясо, тому при перемелюванні він начебто оживає. Це головний принцип, на який потрібно орієнтуватися перед покупкою. Який би яскравий і насичений колір не мала маса, в першу чергу треба враховувати її аромат.
рецепт з фото крок за кроком
Щоб приготувати дуже смачні і соковиті котлети з манкою, знадобляться такі інгредієнти:
Складові:
- фарш свинячо-яловичий – 500 гр .;
- молоко – 100 мл (краще брати пастеризоване, якщо використовуєте домашнє, попередньо прокип’ятіть його і приберіть утворилася пінку);
- яйця курячі – 2 шт (постарайтеся використовувати свіжі, адже особливої термічної обробки проходити наші котлетки НЕ будуть); свіжа зелень (ми використовували цибулю і кріп);
- манка – 10 стол.ложек;
- сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Є один давно відомий досвідченим кулінарам, але часто упускається з уваги початківцями кухарями простий секрет приготування котлет. Щоб вони вийшли смачними і пишними, потрібно «оживити» фарш. Зробити це просто. Досить перемішати м’ясну масу руками, а потім відбити її кілька разів об стіл і залишити «відпочити» на кілька хвилин. Після цього фарш слід викласти в зручну для змішування посуд, додати в нього улюблені спеції (в нашому випадку це чорний мелений перець і трохи коріандру), сіль і дрібно порізану свіжу зелень.
Суміш ретельно вимішати, а після прямо в середину акуратно вбити яйця.
Дуже повільно перемішати спочатку вилочкою, а потім ще і змоченими у воді руками. Настав час додати манку і молоко
.
Залиште фарш на 20-30 хвилин. За цей час манка розбухне, і всі компоненти зможуть доповнити один одного. На розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинного масла викладаємо котлети. Маса вийшла досить рідка, тому формувати їх потрібно мокрими руками. Обсмажуйте котлети з манкою з двох сторін спочатку на повільному вогні і під закритою кришкою, а після на сильному, щоб отримати золотисту скориночку.
Котлети з манкою готові.
Вони відмінно поєднуються практично з будь-якими кашами та картопляним пюре, а також зі свіжим салатом, хоча можуть вживатися і зовсім без гарніру.
Смачного!
Як приготувати котлети з манкою з м’ясного фаршу розповіла Ірина Усович, рецепт з фото автора.