Рецепти з курки

Курячі розтріпки з грудки на сковороді

Давайте приготуємо дуже смачну страву, щось на кшталт рубаних котлет, але це будуть курячі растрепки. Готуються швидко і просто, можна покласти дитині в школу або взяти з собою на роботу. Але краще приготувати їх на вечерю і з’їсти в теплому вигляді з часниковим соусом. Але і в якості холодної закуски вони так само підійдуть

Інгредієнти

  • Грудка – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 3 столові л
  • Крохмаль будь-який – 3 столові л
  • Сіль, перець, зелень кропу – за смаком
  • Олія рослинна

Растрепки з курячого філе

підготовка продуктів

Необхідний набір продуктів для приготування

подрібнена курка

Ріжемо грудку дрібним кубиком як на рубані котлети. Що б легше різалося, можете підморозити його в морозилці

Якщо м’яса багато, то я іноді пропускаю його через м’ясорубку з великими отворами

яйце з цибулею

Додаємо одне яйце і дрібно порізану цибулину

нарізана зелень

Шаткуємо зелень кропу, кінзи, або петрушки. Посипаємо розтріпки перцем із сіллю

Промиту зелень краще обсушити, щоб не було зайвої вологи

перемішуємо масу

Кладемо три ложки майонезу, добре перемішуємо

додаємо крохмаль

Додаємо кукурудзяний або картопляний крохмаль, ще раз перемішуємо. Фарш для растрепок не повинен вийти рідкий регулюйте кількість крохмалю. Спробуйте масу на солоність і приступайте до смаження

розтріпки на сковороді

Викладаємо курячий фарш на добре розігріту сковороду з олією, по одній столовій ложці з гіркою. Притисніть масу зверху, надайте їм форму оладок

перевертаємо

Обсмажуємо розтріпки з грудки по 5-7 хвилин до золотистої скоринки з двох боків

виймаємо на тарілку

Готові котлетки виходять неймовірно ніжні та м’які. Тому акуратно витягуйте їх зі сковороди

Обов’язково приготуйте цю просту і смачну страву, час на приготування у мене зайняв 30 хвилин

Смачні растрепки з шинкою та сиром

тарілка із закускою

Неймовірно смачний і такий самий простий варіант розтріпок, який точно варто спробувати

Інгредієнти

  • Шинка, ковбаса або сосиски – 100 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана або майонез – 1 ст. л
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Часник – 1 зуб

Приготування з фото

нарізана ковбаса

Нарізаємо шинку кубиками

тертий сир

Сир натираємо на крупній тертці, видавлюємо зубчик часнику

майонез

Додаємо сметану, яйце і дві ложки борошна. Має вийти дуже в’язка маса

ліпимо оладки

Обсмажуємо розтріпки в рослинній олії на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку до готовності

З цієї кількості інгредієнтів у мене виходить 7 штук

розламуємо навпіл

Це неймовірно швидке та смачне частування, яке дуже обожнюють діти. Мої щодня просять мене приготувати для них ці оладки

Якщо вони гарячі, то сир добре тягнеться, нагадуючи маленьку піцу

Класичні растрепки з курячої печінки

розтріпки з печінки

Інгредієнти

  • Печінка – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л
  • Часник – 2 зубці
  • Борошно – 3 стіл л
  • Сіль – 1 ч. л
  • Перець – 0,5 ч. лож

Щоб печінка не гірчила вимочуємо її у воді 2 години, потім знімаємо по можливості плівки

Покроковий рецепт

куряча печінка

Дрібно нарізаємо печінку в миску

мнемо цибулю

Мнемо нарізану цибулю руками качалкою або товкачем

додаємо в печінку

додаємо перець

Додаємо яйця, сметану, роздавлений часник, сіль і чорний перець

добре перемішуємо

Всипаємо борошно, вимішуємо до однорідності. Прикриваємо тарілкою, даємо настоятися 30 хвилин щоб виділилася клейковина

обсмажуємо на сковороді

Розігріваємо сковороду на максимальному вогні, зменшуємо до середнього. Обсмажуємо з двох боків по 2-3 хвилини, другий бік має смажитися менше

Куряча печінка продукт ніжний, не пересушіть. Ідеальний варіант, коли середина зі злегка маленькою сирцею

Рубані розтріпки з курячої грудки

розтріпки з грудок

Інгредієнти

  • Філе – 1 кг
  • Борошно – 5 стол л
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 5 ст. лож
  • Вода – 200 мл
  • Цукор, часник сухий, куркума, прованські трави, перець мелений, сода – по 1 ч. л.
  • Паприка – 2 ч. лож
  • Сіль – 2 чайні л.
  • Олія рослинна

Спосіб приготування

подрібнюємо м'ясо

Ріжемо м’ясо вздовж на смужки, потім поперек на квадратики. Тепер цю масу ділимо на невеликі порції та перебиваємо гострим ножем. Можна перекрутити через м’ясорубку, але так чомусь виходить смачніше, спробуйте. Робиться це дуже швидко

Складаємо грудку в чашу солимо за смаком, зазвичай на кіло м’яса йде 1 чайна ложка. Але оскільки присутнє борошно з яєчком, то я поклала два Додаємо решту інгредієнтів: часник, куркуму, трави, паприку, цукор і чорний мелений перець

Добре вимішуємо фарш руками, щоб усі маленькі шматочки потрапили спеції особливо сухий часник. Відставляємо миску з розтріпками на 10 хвилин

Після настоювання вбиваємо одне яйце і кладемо майонез, вимішуємо тепер ложкою до однорідного стану. Тепер всипаємо борошно, у нас вийдуть більше курячі котлети, ніж класичні растрепки

Вливаємо воду для соковитості і знову перемішуємо, тісто має вийти середньої густоти. І щоб котлетки виявилися пишними, додамо чайну ложку харчової соди. Можна не гасити її кислотою, присмак відчуватися не буде

Перемішуємо гарненько грудку востаннє, і можна одразу смажити курячі розтріпки

процес обсмажування

Прогріваємо сковорідку з рослинною олією, викладаємо по одній столовій ложці фаршу. Набивайте максимально сковорідку кладіть близько один до одного, це не оладки і між собою вони не злипнуться

Смажимо 3-4 хвилини з одного боку, перевертаємо, накриваємо кришкою і доводимо до готовності ще, напевно, стільки ж

Растрепки вийшли повітряні та пишні, на смак трохи нагадують нагетси і тануть у роті. Не дивлячись на те, що робили ми їх із сухої частини курки, такої як куряча грудка, вийшли вони завдяки майонезу у фарші соковиті та смачні. До речі цибулю я не додавала, вона теж надає соковитості м’ясу

перевірка готовності

Із цієї кількості продуктів у мене вийшло 30 порцій чудової закуски. До речі з холодильника вони ще смачніші як каже мій чоловік, ну а я люблю теплі

Як приготувати курячі оладки або котлети

курка з соусом

Інгредієнти

  • Грудка – 2 шт.
  • Яєчка – 2 ш.
  • Борошно – 2 столові ложки.
  • Часник – 3 зубчики
  • Паприка – 1 чайна лож.
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Олія соняшникова

Детальний опис

Нарізаємо філе невеликими шматочками. Хочу пояснити чому ми його ріжемо, а не пропускаємо через м’ясорубку або блендер. Річ у тім, що растрепки є чимось середнім між котлетами та курячими наггетсами. І під час її вживання всередині мають бути цільні шматочки м’яса, а не однорідний фарш

Складаємо м’ясо в миску, додаємо мучицю, роздавлений часник, паприку, сіль і чорний перець, перемішуємо

Збиваємо в іншій мисці два курячих яйця, виливаємо до грудки. Добре вимішуємо і даємо постояти 30 хв. щоб набухла пшенична клейковина

Смажимо на гарячій сковороді вогонь вище середнього, по 3 хвилини з кожного боку. Кількість зазвичай 1 столова ложка з гіркою або без на одну порцію. При обсмажуванні оладки збільшаться трохи в об’ємі, що тішить око і рот

Якщо ви помітили, то майонез ми не додавали, від чого смак буде наближеним до горезвісних нагетсів і не таким калорійним

Чому страву називають розтріпками

Через те, що курка нарізається шматочками, то під час викладання на пательню, хоч як би ми намагалися їх рівно розподілити, вигляд у них все одно вийде розпатланий, і нічого ви з цим не вдієте.