Пиріг із капустою та куркою в духовці

пиріг із капустою та куркою

Найлегший варіант заливного пирога зі свіжою капустою та куркою. Рецепт вирізняється своєю низькокалорійністю і для любителів правильного харчування буде дуже доречним. Якщо ви не прихильник ПП, то борошно беріть звичайне, а замість грудки філе стегна.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 350 г
  • Капуста – 900 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Йогурт грецький – 250 г
  • Борошно пшеничне цільнозернове – 140 г
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Сода – 0,5 чайної л
  • Зелень – за смаком

Використовувалося роз’ємне кільце діаметром 24 см

Рецепт заливного пирога з капустою та куркою

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Дрібно шаткуємо качан, додаємо ложку солі та мнемо руками, щоб вона згодом дала сік. Залишаємо на 10-20 хвилин.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Нарізаємо грудку дрібним кубиком.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Віджату від соку капусту перемішуємо з м’ясом і рубаною зеленню. Начинка готова.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Заливне тісто для пирога з куркою готується дуже просто. Збиваємо вінчиком 3 яйця, потім перемішуємо з йогуртом, дрібкою солі, содою.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Вводимо поступово борошно, вимішуємо до однорідності. Борошно підійде будь-яке, вівсяне, рисове або звичайне.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Застилаємо дно форми папером для випікання, промащуємо дно і бортики рослинною олією.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Виливаємо половину тіста, обертаємо форму, щоб воно рівномірно розтеклося.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Викладаємо начинку з куркою.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Заливаємо пиріг другою половиною тіста, підрівнюємо ложкою. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Через 40 хвилин підрізаємо бортики ножем і знімаємо кільце.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріжок чудово пропікся, вся начинка повністю готова. Нарізаємо порціями, подаємо на стіл.

Пиріг із капустою та фаршем на дріжджовому тісті

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Тісто

  • Вода тепла – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 4 г
  • Цукор – 1 стіл. л
  • Сіль – 1 ч. л. л
  • Олія рослинна – 20 мл
  • Борошно – 420 г

Начинка

  • Капуста – 300 г
  • Фарш курячий або свинячий – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець

Приготування з фото

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Подрібнену цибулину пасеруємо на сковороді до м’якості 3-5 хв.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Додаємо прокручену курку, солимо, перчимо, тушкуємо з цибулею до матового стану.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Завантажуємо тонко нашатковану капусту, тушкуємо до готовності. Наприкінці досолюємо за смаком. Викладіть її зі сковороди та дайте повністю охолонути до кімнатної температури.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Опара для пирога

У теплу не гарячу воду додаємо цукор, сухі дріжджі, 3 столові ложки борошна від загальної маси. Перемішуємо, залишаємо в теплому місці на 15 хвилин до утворення шапочки.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Опара піднялася, додаємо сіль, поступово вводимо борошно. Пару ложок залишаємо на підпал.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Вливаємо рослинну олію, вимішуємо до однорідності.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Змащуємо ємність олією, кладемо тісто. Накриваємо рушником, залишаємо в теплі на вистоювання на 1 годину.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Маса піднялася, викладаємо її на припорошений стіл. Вимішуємо руками 5 хв.

Ділимо візуально на 2 нерівні частини. Велику розкачуємо в коло.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Перекладаємо млинець на деко, застелене пергаментом для випічки, викладаємо остиглу курку з капустою.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Розкачуємо другу частину накриваємо зверху. Верх має вийти тоншим за низ.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Защипуємо два шари пирога по колу.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Спочатку просто скріплюємо, потім підвертаємо косинкою.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Робимо отвір посередині, залишаємо на вистоювання ще на 20 хв.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Після вистоювання змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом за бажанням.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Відправляємо випікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Випічка з куркою вийшла повітряною, смачною, ситною, і з великою кількістю начинки.

Пиріг із капустою та яйцем на пісочно-дріжджовому тісті

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Інгредієнти

  • Вода – 190 мл
  • Дріжджі пресовані – 20 г
  • Цукор – 1 стіл л
  • Сіль – 0,5 чайн л
  • Масло вершкове – 180 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 500 г

Наповнювач

  • Капуста – 700 г
  • Яйце СО – 4 шт. (відварені круто)
  • Олія вершкове масло – 30 г
  • Олія рослинна – 2 ст. л
  • Молоко – 80 мл

Покроковий рецепт пирога

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Почнемо з начинки, шаткуємо качан досить дрібно.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Розтоплюємо в пательні вершкове масло, вливаємо рослинну олію.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Відвантажуємо нарізану капусту. Обсмажуємо на великому вогні 5-7 хвилин постійно помішуючи.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Зменшуємо вогонь до середнього, солимо, перчимо, вливаємо молоко. Тушкуємо під кришкою ще 5-7 хв. Доводити до готовності завдання не варто.

Перекладаємо зі сковороди, щоб вона повністю охолола.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Тісто для пирога

У воді кімнатної температури розмішуємо цукор із дріжджами.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Збиваємо яйце з сіллю.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

До просіяного борошна додаємо м’яке масло, перетираємо руками в крихту.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Вливаємо дріжджі з цукром і яйцями.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Замішуємо пісочно-дріжджове тісто.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Загортаємо його в плівку, кладемо в морозильну камеру на 30 хв.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Відварені круто яйця нарізаємо середнім кубиком. Перемішуємо з остиглою капустою.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Ділимо тісто на дві нерівні частини.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Від меншої частини відокремлюємо трохи для прикрашання пирога.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Одразу на папері для випічки розгортаємо в прямокутник великий шматок тіста.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Перетягуємо папір на деко.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Викладаємо начинку, не доводячи до країв 3-4 см.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Розкачуємо другий шматок накриваємо зверху.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Скріплюємо краї по всій довжині, проходимося вдруге загортаючи кіскою як вареники.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Змащуємо поверхню яйцем, робимо отвір для виходу пари.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Залишок для прикраси нарізаємо смужками, робимо надрізи ялинкою.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Прикрашаємо, змащуємо яйцем ще раз, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Пиріг із капустою та куркою в духовці

Час запікання закінчено пиріг із куркою можна подавати на стіл.