Найлегший варіант заливного пирога зі свіжою капустою та куркою. Рецепт вирізняється своєю низькокалорійністю і для любителів правильного харчування буде дуже доречним. Якщо ви не прихильник ПП, то борошно беріть звичайне, а замість грудки філе стегна.
Інгредієнти
- Куряче філе – 350 г
- Капуста – 900 г
- Яйце – 3 шт.
- Йогурт грецький – 250 г
- Борошно пшеничне цільнозернове – 140 г
- Сіль – 1 ст. ложка
- Сода – 0,5 чайної л
- Зелень – за смаком
Використовувалося роз’ємне кільце діаметром 24 см
Рецепт заливного пирога з капустою та куркою
Дрібно шаткуємо качан, додаємо ложку солі та мнемо руками, щоб вона згодом дала сік. Залишаємо на 10-20 хвилин.
Нарізаємо грудку дрібним кубиком.
Віджату від соку капусту перемішуємо з м’ясом і рубаною зеленню. Начинка готова.
Заливне тісто для пирога з куркою готується дуже просто. Збиваємо вінчиком 3 яйця, потім перемішуємо з йогуртом, дрібкою солі, содою.
Вводимо поступово борошно, вимішуємо до однорідності. Борошно підійде будь-яке, вівсяне, рисове або звичайне.
Застилаємо дно форми папером для випікання, промащуємо дно і бортики рослинною олією.
Виливаємо половину тіста, обертаємо форму, щоб воно рівномірно розтеклося.
Викладаємо начинку з куркою.
Заливаємо пиріг другою половиною тіста, підрівнюємо ложкою. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Через 40 хвилин підрізаємо бортики ножем і знімаємо кільце.
Пиріжок чудово пропікся, вся начинка повністю готова. Нарізаємо порціями, подаємо на стіл.
Пиріг із капустою та фаршем на дріжджовому тісті
Тісто
- Вода тепла – 250 мл
- Дріжджі сухі – 4 г
- Цукор – 1 стіл. л
- Сіль – 1 ч. л. л
- Олія рослинна – 20 мл
- Борошно – 420 г
Начинка
- Капуста – 300 г
- Фарш курячий або свинячий – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець
Приготування з фото
Подрібнену цибулину пасеруємо на сковороді до м’якості 3-5 хв.
Додаємо прокручену курку, солимо, перчимо, тушкуємо з цибулею до матового стану.
Завантажуємо тонко нашатковану капусту, тушкуємо до готовності. Наприкінці досолюємо за смаком. Викладіть її зі сковороди та дайте повністю охолонути до кімнатної температури.
Опара для пирога
У теплу не гарячу воду додаємо цукор, сухі дріжджі, 3 столові ложки борошна від загальної маси. Перемішуємо, залишаємо в теплому місці на 15 хвилин до утворення шапочки.
Опара піднялася, додаємо сіль, поступово вводимо борошно. Пару ложок залишаємо на підпал.
Вливаємо рослинну олію, вимішуємо до однорідності.
Змащуємо ємність олією, кладемо тісто. Накриваємо рушником, залишаємо в теплі на вистоювання на 1 годину.
Маса піднялася, викладаємо її на припорошений стіл. Вимішуємо руками 5 хв.
Ділимо візуально на 2 нерівні частини. Велику розкачуємо в коло.
Перекладаємо млинець на деко, застелене пергаментом для випічки, викладаємо остиглу курку з капустою.
Розкачуємо другу частину накриваємо зверху. Верх має вийти тоншим за низ.
Защипуємо два шари пирога по колу.
Спочатку просто скріплюємо, потім підвертаємо косинкою.
Робимо отвір посередині, залишаємо на вистоювання ще на 20 хв.
Після вистоювання змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом за бажанням.
Відправляємо випікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.
Випічка з куркою вийшла повітряною, смачною, ситною, і з великою кількістю начинки.
Пиріг із капустою та яйцем на пісочно-дріжджовому тісті
Інгредієнти
- Вода – 190 мл
- Дріжджі пресовані – 20 г
- Цукор – 1 стіл л
- Сіль – 0,5 чайн л
- Масло вершкове – 180 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 500 г
Наповнювач
- Капуста – 700 г
- Яйце СО – 4 шт. (відварені круто)
- Олія вершкове масло – 30 г
- Олія рослинна – 2 ст. л
- Молоко – 80 мл
Покроковий рецепт пирога
Почнемо з начинки, шаткуємо качан досить дрібно.
Розтоплюємо в пательні вершкове масло, вливаємо рослинну олію.
Відвантажуємо нарізану капусту. Обсмажуємо на великому вогні 5-7 хвилин постійно помішуючи.
Зменшуємо вогонь до середнього, солимо, перчимо, вливаємо молоко. Тушкуємо під кришкою ще 5-7 хв. Доводити до готовності завдання не варто.
Перекладаємо зі сковороди, щоб вона повністю охолола.
Тісто для пирога
У воді кімнатної температури розмішуємо цукор із дріжджами.
Збиваємо яйце з сіллю.
До просіяного борошна додаємо м’яке масло, перетираємо руками в крихту.
Вливаємо дріжджі з цукром і яйцями.
Замішуємо пісочно-дріжджове тісто.
Загортаємо його в плівку, кладемо в морозильну камеру на 30 хв.
Відварені круто яйця нарізаємо середнім кубиком. Перемішуємо з остиглою капустою.
Ділимо тісто на дві нерівні частини.
Від меншої частини відокремлюємо трохи для прикрашання пирога.
Одразу на папері для випічки розгортаємо в прямокутник великий шматок тіста.
Перетягуємо папір на деко.
Викладаємо начинку, не доводячи до країв 3-4 см.
Розкачуємо другий шматок накриваємо зверху.
Скріплюємо краї по всій довжині, проходимося вдруге загортаючи кіскою як вареники.
Змащуємо поверхню яйцем, робимо отвір для виходу пари.
Залишок для прикраси нарізаємо смужками, робимо надрізи ялинкою.
Прикрашаємо, змащуємо яйцем ще раз, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Час запікання закінчено пиріг із куркою можна подавати на стіл.