Коли зима закінчується, і організму катастрофічно не вистачає сонячного тепла і вітамінів, дуже хочеться побалувати себе чимось легким, свіжим і яскравим. Приготуйте зелений суп! Завдяки великому вмісту зелені і спаржевої квасолі, суп виходить вітамінним і корисним. А легкий курячий бульйон додасть смаку і поживності. Якщо у вас є якісь проблеми з шлунково-кишкового тракту, то варіть суп із зеленою квасолею і рисом на другому бульйоні. Прокип’ятіть м’ясо у воді близько 5 хвилин, злийте перший бульйон. Знову залийте курку водою і варіть до готовності.
Зелений суп рецепт з фото крок за кроком
Складові:
- курячі стегенця і крила;
- 3-4 великі картоплини;
- 2 маленьких цибулини;
- 1 маленька морква;
- 1 стакан спаржевої квасолі;
- 2 ст. ложки рису;
- зелень;
- сіль.
Процес приготування:
М’ясо курки заливаємо водою і ставимо на плиту. Поки курячий бульйон вариться, займемося підготовкою і обробкою овочів. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.
Очищену моркву нарізаємо тоненькими брусочками.
Готуємо спаржеву квасолю.
Рис добре промиваємо проточною водою.
Чистимо картоплю і нарізаємо його продовгуватими брусочками-скибочками.
Як тільки курячий бульйон буде готовий (30-40 хвилин, перевіряємо готовність м’яса), дістаємо курячі стегенця і крила і відкладаємо їх в сторону. У бульйон починаємо додавати овочі: відразу цибулю, потім моркву, потім спаржу.
Поки суп із зеленою квасолею і рисом вариться, обробляв м’ясо: просто відокремлюємо його від кістки і розриваємо на дрібні шматочки.
Готуємо зелень. Я використовувала петрушку і кріп, але також сюди ідеально піде і кінза, і зелений базилік. До речі, можна поекспериментувати, приготувати цей суп зі щавлем! Дрібно рубаємо нашу зелень.
Солимо бульйон. Коли до готовності залишиться 5 хвилин, додаємо в нього рубану зелень. Як тільки суп закипить – вимикаємо вогонь.
Кладемо в суп шматочки м’яса і розливаємо по тарілках! Можна подавати смачний зелений суп зі сметаною або майонезом, хто як любить. Але мені подобається чистий смак першої страви, тому я подаю його тільки з зеленню і грінками. Для додання незвичайної пікантності ви можете в уже готовий суп видавити трохи часничку.
Зелений суп з рисом, куркою і стручкової квасолею приготувала Лілія Симонова, рецепт і фото автора.