Зелений суп з куркою і рисом



Коли зима закінчується, і організму катастрофічно не вистачає сонячного тепла і вітамінів, дуже хочеться побалувати себе чимось легким, свіжим і яскравим. Приготуйте зелений суп! Завдяки великому вмісту зелені і спаржевої квасолі, суп виходить вітамінним і корисним. А легкий курячий бульйон додасть смаку і поживності. Якщо у вас є якісь проблеми з шлунково-кишкового тракту, то варіть суп із зеленою квасолею і рисом на другому бульйоні. Прокип’ятіть м’ясо у воді близько 5 хвилин, злийте перший бульйон. Знову залийте курку водою і варіть до готовності.

Зелений суп рецепт з фото крок за кроком

зелений суп

Складові:

  • курячі стегенця і крила;
  • 3-4 великі картоплини;
  • 2 маленьких цибулини;
  • 1 маленька морква;
  • 1 стакан спаржевої квасолі;
  • 2 ст. ложки рису;
  • зелень;
  • сіль.

Процес приготування:

М’ясо курки заливаємо водою і ставимо на плиту. Поки курячий бульйон вариться, займемося підготовкою і обробкою овочів. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.

Очищений і нарізаний лук

Очищену моркву нарізаємо тоненькими брусочками.

морква брусочками

Готуємо спаржеву квасолю.

Спаржева квасоля в зелений суп

Рис добре промиваємо проточною водою.

Суп з куркою рисом

Чистимо картоплю і нарізаємо його продовгуватими брусочками-скибочками.

Картопля брусочками

Як тільки курячий бульйон буде готовий (30-40 хвилин, перевіряємо готовність м’яса), дістаємо курячі стегенця і крила і відкладаємо їх в сторону. У бульйон починаємо додавати овочі: відразу цибулю, потім моркву, потім спаржу.

Лук морква спаржа для бульйону

Поки суп із зеленою квасолею і рисом вариться, обробляв м’ясо: просто відокремлюємо його від кістки і розриваємо на дрібні шматочки.

Суп з рисом і куркою

Готуємо зелень. Я використовувала петрушку і кріп, але також сюди ідеально піде і кінза, і зелений базилік. До речі, можна поекспериментувати, приготувати цей суп зі щавлем! Дрібно рубаємо нашу зелень.

Свіжа зелень в суп

Солимо бульйон. Коли до готовності залишиться 5 хвилин, додаємо в нього рубану зелень. Як тільки суп закипить – вимикаємо вогонь.

Кладемо в суп шматочки м’яса і розливаємо по тарілках! Можна подавати смачний зелений суп зі сметаною або майонезом, хто як любить. Але мені подобається чистий смак першої страви, тому я подаю його тільки з зеленню і грінками. Для додання незвичайної пікантності ви можете в уже готовий суп видавити трохи часничку.

Суп із зеленою квасолею

Зелений суп з рисом, куркою і стручкової квасолею приготувала Лілія Симонова, рецепт і фото автора.