Суп з сочевиці з грибами і вермішеллю



Дуже смачне першу страву можна приготувати з, здавалося б, несумісних продуктів, а саме – суп з сочевиці з вермішеллю. Але насправді все інгредієнти дуже гармонійно поєднуються в цьому супчику, і тому страва виходить таким, що після однієї тарілочки обов’язково хочеться попросити добавки.

Суп з бобових з грибами

Готується такий суп досить швидко, картопля в нього не кладемо – цілком вистачить вуглеводів з вермішелі (яку краще брати з твердих сортів пшениці), а білкової складової будуть червона сочевиця і королівські печериці. Виходить суп наваристим і ситним.

Складові:

  • цибуля – 2 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • рослинне масло або ДХІ – 3 ст.л .;
  • сочевиця – 2/3 склянки;
  • вермішель – ½ склянки;
  • смажені гриби – 300 г;
  • сіль за смаком;
  • суміш перців, паприка – по щіпці;
  • зелень – кілька гілочок;
  • лавровий лист – 1 шт.

Густі і поживні супи особливо актуальні в холодну пору року, коли хочеться зігрітися і насититися надовго (ми витрачаємо багато енергії на обігрів тіла, тому «палива» у вигляді калорійної їжі нам необхідно більше, ніж зазвичай). Холодною зимою, коли вибір продуктів невеликий, на виручку приходять гриби і бобові, з якими дуже легко приготувати живильну і смачне гаряче блюдо. Любителям таких супів я раджу спробувати вегетаріанську машхурду (узбецький суп з мунг дала)., Гаряче можна приготувати і в духовці – як цей суп з сочевиці з грибами в горщиках. Суп-крем з нуту з помідорами теж доставить чимало задоволення – ніжний, ароматний, з східними нотками.

Як приготувати суп сочевиці з вермішеллю:

У каструльку з товстим дном (в якій я буду варити суп) налила рослинне масло.

Виклала нарізану цибулю. Трохи спасерувати – до прозорості.

Пасеровану цибулю в каструльці

Кинула натерту морквину. Обсмажила до м’якості моркви – хвилин 5.

Морквина на тертці

Виклала смажені гриби. У мене були королівські печериці – вже дуже я люблю ці гриби.

Кинула спеції – перець і суміш перців.

Паприка і куркума

Залила окропом – я використовувала 1 л, так як мені хотілося, щоб суп вийшов густим.

Сочевицю промила і виклала в суп.

Промита сочевиця в бульйон

Хвилин через 20, коли сочевиця розварилася, кинула вермішель.

Потім лавровий лист, сіль і зелень.

Паста в суп

Через 3 хвилини вимкнула вогонь.

Ось і все, смачний, наваристий суп з сочевиці з вермішеллю готовий!

Смачного!