Дуже смачне першу страву можна приготувати з, здавалося б, несумісних продуктів, а саме – суп з сочевиці з вермішеллю. Але насправді все інгредієнти дуже гармонійно поєднуються в цьому супчику, і тому страва виходить таким, що після однієї тарілочки обов’язково хочеться попросити добавки.
Готується такий суп досить швидко, картопля в нього не кладемо – цілком вистачить вуглеводів з вермішелі (яку краще брати з твердих сортів пшениці), а білкової складової будуть червона сочевиця і королівські печериці. Виходить суп наваристим і ситним.
Складові:
- цибуля – 2 шт .;
- морква – 1 шт .;
- рослинне масло або ДХІ – 3 ст.л .;
- сочевиця – 2/3 склянки;
- вермішель – ½ склянки;
- смажені гриби – 300 г;
- сіль за смаком;
- суміш перців, паприка – по щіпці;
- зелень – кілька гілочок;
- лавровий лист – 1 шт.
Густі і поживні супи особливо актуальні в холодну пору року, коли хочеться зігрітися і насититися надовго (ми витрачаємо багато енергії на обігрів тіла, тому «палива» у вигляді калорійної їжі нам необхідно більше, ніж зазвичай). Холодною зимою, коли вибір продуктів невеликий, на виручку приходять гриби і бобові, з якими дуже легко приготувати живильну і смачне гаряче блюдо. Любителям таких супів я раджу спробувати вегетаріанську машхурду (узбецький суп з мунг дала)., Гаряче можна приготувати і в духовці – як цей суп з сочевиці з грибами в горщиках. Суп-крем з нуту з помідорами теж доставить чимало задоволення – ніжний, ароматний, з східними нотками.
Як приготувати суп сочевиці з вермішеллю:
У каструльку з товстим дном (в якій я буду варити суп) налила рослинне масло.
Виклала нарізану цибулю. Трохи спасерувати – до прозорості.
Кинула натерту морквину. Обсмажила до м’якості моркви – хвилин 5.
Виклала смажені гриби. У мене були королівські печериці – вже дуже я люблю ці гриби.
Кинула спеції – перець і суміш перців.
Залила окропом – я використовувала 1 л, так як мені хотілося, щоб суп вийшов густим.
Сочевицю промила і виклала в суп.
Хвилин через 20, коли сочевиця розварилася, кинула вермішель.
Потім лавровий лист, сіль і зелень.
Через 3 хвилини вимкнула вогонь.
Ось і все, смачний, наваристий суп з сочевиці з вермішеллю готовий!
Смачного!