М’ясо з квасолею швидким блюдом не назвеш, оскільки у квасолі тривалий час приготування. А ось якщо замінити суху квасолю консервованої, швидкий обід або вечерю вам забезпечений. Рецепт червоної квасолі з м’ясом мені прислала одна з читачок, готувала вона це блюдо на плиті традиційним способом. Мені цей швидкий варіант дуже сподобався, рецепт прижився в нашій сім’ї, ось тільки готую я м’ясо з квасолею в мультиварці. Про це швидкому рецепті, власне, і буде сьогоднішній фото рецепт. А так же будуть дані рекомендації про те, як приготувати цю страву з сушеної квасолі.
Квасоля з м’ясом в мультиварці
Якщо хтось із вас збереться приготувати цю страву в мультиварці-скороварці, прошу поділитися в коментарях, на якому режимі ви готували, і скільки за часом зайняв весь процес. Думаю, інформація буде багатьом корисна.
Не варто в якості аксіоми використовувати тільки свинину. І курка, і яловичина будуть чудово поєднуватися з цієї квасолею.
Я використовую червону квасолю в банках від фірми Бондюель (не вважайте за рекламу, просто у інших виробників подібного не зустрічала). А ще рецептура соусу досить оригінальна. Не потрібно додавати ні томатної пасти, ні помідорів.
Готувати це друга страва з соусом можна і на повільному вогні традиційним способом, але в мультиварці – одне задоволення. Склав продукти, додав спеції, перемішав і забув! Ні краплі води, ні краплі олії. А який виходить соус, ммммм! Так і вмочував б в нього м’якуш свіжого домашнього хліба!
Дуже рекомендую приготувати і здивувати своїх близьких смачною їжею, адже продуктів для її приготування потрібен самий мінімум.
Набір продуктів для приготування м’яса з червоною квасолею «Чилі»:
Складові:
- Свинина – 800 грам;
- Червона консервована квасоля в томаті Бондюель «Чилі» 1-2 банки;
- Сметана – 150 грам;
- Морква 1-2 штуки;
- Сіль за смаком;
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
Беремо моркву, чистимо її, обполіскувати водою і натираємо на середній тертці або на тертці для корейської моркви (так вона цікавіше виглядає). Коренеплоди краще вибирати невеликого розміру, їх колір повинен бути яскравий, помаранчевий. Така морква дуже соковита і солодка, і страви додасть і колір і смак.
Далі займемося м’ясом. Для нас найкраще підійде свиняча шийка, це м’ясо м’яке, і воно має прошарку жиру. Воно краще гаситься і не буде сухим, воно в міру жирне і дуже ніжне. М’ясо потрібно порізати на дрібні шматочки, як на гуляш, щоб зручно було їсти. Обсмажувати його попередньо не потрібно.
У чашу мультиварки закладаємо порізане м’ясо, натерту морквину.
Тепер потрібно додати консервовану квасолю в томаті «Чилі». Ця квасоля найсмачніша, має гострий і пікантний смак.
Саме вона найкраще підходить для приготування нашого страви.
Далі на черзі сметана. Її ми теж додаємо в чашу мультиварки, в якій вже знаходиться м’ясо, морква і квасоля. Настав час додати спеції. Солимо і перчимо. Все робимо за смаком, адже хтось любить дуже гострі страви, хтось дотримується золоту середину. Не забувайте, що квасоля у нас вже в злегка гострому соусі.
Ретельно перемішуємо свинину з червоною квасолею, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо час 1-1,5 години. Мені вистачило однієї години. Якщо гасити трішки довше, м’ясо робиться дуже м’яким і особливо смачним.
Час приготування минув, про що нас попередив сигнал мультиварки.
Тепер саме час перемішати квасолю і м’ясо в сметанно – томатному соусі, діставати тарілки, наповнювати їх і кликати до столу свою сім’ю.
Як бачите, в приготуванні свинини з червоною квасолею «Чилі» немає нічого складного. Цю страву можна готувати, коли немає часу довго возитися на кухні. Мультиварка все зробить сама, а у вас є час зайнятися чим-небудь іншим. І за столом все оцінять смак цієї страви, я впевнена, незадоволених не буде. Ця їжа ситна, в самий раз для чоловіків, які люблять добре поїсти. Вас подякують, і попросять ще раз приготувати цю страву.
Тушкована свинина з сирої квасолею в мультиварці
Коли під рукою немає консервованої квасолі в банках, готової магазинної або власної заготовки на зиму, можна зварити квасоля, попередньо замочивши її на ніч.
Викласти в мультиварку заздалегідь замочену квасолю.
Я замочую квасолю прямо в чаші мультиварки на всю ніч. Воду зливаю, промиваю і заливаю свіжою водою. Води повинно бути в 2,5 рази більше ніж квасолі.
Врахуйте, що квасоля сильно набухає після замочування, так що враховуйте обсяг вже набряклі квасолі.
Ставлю режим гасіння 1-1,5 години, якщо квасоля середня або дрібна або 2-2,5 години, якщо квасоля велика, червоного кольору.
Тушкуємо квасоля в мультиварці до готовності.
Після закінчення програми відкрити кришку і надлишки води злити.
Додати соус чилі, або томатну пасту з гострою приправою на ваш смак.
Далі готуємо за рецептом свинини з червоною квасолею «Чилі».
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!