Ледачі голубці в духовці рецепти



Якщо хочеться приготувати голубці, а кулінарного досвіду ще замало, можна спростити завдання і зробити ліниві голубці в духовці з м’ясного або рибного фаршу, рису, овочів і томатного соусу. Основною перевагою такого способу приготування є те, що рецептура значно спрощена, але все одно закуска виходить дуже смачною, апетитною і красивою. Ледачі голубці з рисом можна приготувати і в мультиварці, це теж нескладно, і наші рецепти підкажуть, як підготувати продукти на початковому етапі, а потім ви самі вирішите, готувати голубці в духовці або довірити це мультиварці. І в тому, і в іншому випадку страва вийде ситним, привабливим і нескладним в приготуванні.

Ледачі голубці в духовці в котлетах

Ледачі голубці в духовці

як приготувати ліниві голубці з рисом в духовці

  • фарш м’ясний або рибний 1 кг,
  • капуста 600 г,
  • рис круглозерний 160 г,
  • яйця курячі 1-3 шт.,
  • цибуля,
  • морква,
  • сіль,
  • спеції,
  • чорний перець,
  • масло,
  • борошно,
  • помідори або томатна паста.

Рис попередньо замочити в гарячій воді на п’ятнадцять хвилин.

Дрібно нашаткувати капусту і злегка пом’яти руками.

В окремій ємності з’єднати м’ясний фарш, рис і капусту. Додати яйце, сіль і спеції, бажано ті, що призначені спеціально для приготування голубців.

Ледачі голубці з рисом

Перемішати інгредієнти до однорідного стану, то їсть зробити фарш.

Фарш для ледачих голубців

Ріпчасту цибулю і подрібнену на терці моркву обсмажити на сковороді або в чаші мультиварки в рослинному або вершковому маслі.

Лук морква на сковороді

Потім додати перекручені помідори або томатну пасту, сіль і перець. Гасити в тому ж режимі ще десять хвилин.

Томатний соус спеції голубці

З підготовленого фаршу сформувати невеликі котлетки-голубці, обваляти в борошні і обсмажити в невеликій кількості олії на сковороді.

Обсмажені ліниві голубці

Після цього акуратно викласти обсмажені голубці на деко і залити приготованим томатним соусом.

Обсмажені голубці на деку

Поставити деко в розігріту духовку і готувати 30 – 40 хвилин, виставивши температурний режим на 200 градусів.

Голубці в духовці

Як бачите, процес приготування зовсім нескладний. Ледачі голубці можна вживати як самостійне гаряче блюдо, а можна подати з гарніром – вареними макаронами, картоплею або овочевим салатом.

Ледачі голубці рецепт

Смачного!

Несміян Юлія Леонідівна спеціально для сайту Хороші рецепти.

Рецепт № 2

Коли дуже хочеться голубців, але немає часу на їх приготування, адже повозитися з ними доводиться не одну годину, я готую дуже ліниві голубці в духовці в горщиках. Так набагато швидше, а за смаком вони не поступаються тим, що готуються за класичним рецептом. Крім того, що вони виходять ситними і смачними, подача в горщиках додає страві інтригу і презентабельність. Ледачі голубці можна приготувати до обіду в звичайний буденний день, але якщо ви подасте їх на святковий стіл, навряд чи хтось відмовиться спробувати апетитне і красиве блюдо. У будь-якому випадку, такий рецепт повинен бути у кожної господині, коли-небудь він обов’язково стане в нагоді, мене він виручав не раз. Можливо, саме такий варіант приготування припаде до смаку вам і тим, для кого ви будете готувати.

Ледачі голубці в духовці в горщиках

Ледачі голубці в духовці

як приготувати ліниві голубці в горщиках

Ледачі голубці інгредієнти

  • свіжа капуста (невеликий шматочок, що вже зручніше, ніж цілий качан);
  • трохи фаршу (будь-якого, на ваш смак);
  • рис сухий;
  • морква;
  • цибуля ріпчаста;
  • томатний соус або кетчуп;
  • помідор;
  • сметана 2 ст. л .;
  • олія соняшникова;
  • вода питна;
  • сіль;
  • перець.

Підготуємо овочі: капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо кубиками.

Підготувати овочі в голубці

Всі інгредієнти: овочі, рис і фарш ретельно змішуємо.

Рис овочі фарш для голубців

Томатний соус або кетчуп змішуємо зі сметаною і додаємо в підготовлену суміш, додаємо сіль і перець.

Томатний соус сметана спеції

У керамічний горщик для запікання додаємо трохи соняшникової олії, а потім викладаємо до «плічок» нашу масу.

Горщики для запікання голубців

Додаємо в горщики воду і укладаємо кружечок помідора зверху.

Голубці в горщику помідор

Ставимо в духовку на 200 градусів і запікаємо протягом години. Ледачі голубці подаємо до столу гарячими зі сметаною. Можна подати до них солоні або мариновані овочі або просто зробити нарізку зі свіжих овочів, а вже зелень: кріп, петрушка або кінза точно зайвою не буде.

Голубці в горщику помідор

Смачного!

Як приготувати голубці в горщиках розповіла Катерина, рецепт і фото автора.

Рецепт № 3

Ледачі голубці – це проста альтернатива традиційному блюду. Тут не потрібно загортати начинку в капустяні листи, все набагато простіше. Звідси і назва. Капуста просто шаткується і змішується з іншими інгредієнтами. Цю суміш підсмажують на сковорідці або запікають у духовці або мультиварці. У нашому випадку рецепт ледачих голубців настільки простий, що навіть не містить рису. Це ще більше спрощує приготування. Такий швидкий варіант підійде тим, хто не любить довгими годинами стояти біля плити і потребує швидкого результаті.

Ледачі голубці з капустою без рису в духовці

Ледачі голубці в духовці рецепт з фото

З чого готувати ледачі голубці?

Складові:

  • Капуста свіжа (половина качана).
  • Фарш з м’яса (500 г).
  • Чорний перець.
  • Сіль.
  • Лук (1 шт.).
  • Паста з томатів (1 ст. Ложка).
  • Кип’ячена вода (половина склянки).
  • Рослинна олія.

Процес приготування:

Ледачі голубці з фаршем в духовціПрипустимо через м’ясорубку 500 г свинини або курячого філе. Разом з м’ясом через м’ясорубку пропускаємо і одну велику цибулину.

Ледачі голубці з капустою в духовціНашінкуем половину качана свіжої капусти.

Ледачі голубці в духовціЗмішуємо м’ясний фарш з капустою. Додаємо чорний перець і сіль. Ретельно перемішуємо отриману суміш. Змащуємо рослинним маслом деко. Викладаємо сюди м’ясний фарш з капустою. Розведемо томатну пасту в кип’яченій воді. Цією рідиною поливаємо в ліниві голубці. Готуємо протягом 40 хвилин в розігрітій духовці, регулярно перемішуючи суміш. Температура – 150 градусів.

Ледачі голубці в духовці рецептЛедачі голубці з фаршем і капустою готові! Якщо ви віддаєте перевагу готувати цю страву з рисом, то перед приготуванням в духовці його потрібно буде відварити. Досить буде 15 хвилин. Відварений рис змішуємо з сирим м’ясним фаршем і капустою на самому початку приготування. Готуємо за таким же рецептом, але додаємо не одну, а дві ложки пасти з томатів і склянку кип’яченої води.

За рецепт ледачих голубців в духовці дякуємо Kozyаrgg.

Можливо, вам сподобається рецепт приготування котлет з капустою в мультиварці:

Курячі котлети в мультиварці Як приготувати курячі котлети з квашеною капустою – >>