Якщо хочеться приготувати голубці, а кулінарного досвіду ще замало, можна спростити завдання і зробити ліниві голубці в духовці з м’ясного або рибного фаршу, рису, овочів і томатного соусу. Основною перевагою такого способу приготування є те, що рецептура значно спрощена, але все одно закуска виходить дуже смачною, апетитною і красивою. Ледачі голубці з рисом можна приготувати і в мультиварці, це теж нескладно, і наші рецепти підкажуть, як підготувати продукти на початковому етапі, а потім ви самі вирішите, готувати голубці в духовці або довірити це мультиварці. І в тому, і в іншому випадку страва вийде ситним, привабливим і нескладним в приготуванні.
Ледачі голубці в духовці в котлетах
як приготувати ліниві голубці з рисом в духовці
- фарш м’ясний або рибний 1 кг,
- капуста 600 г,
- рис круглозерний 160 г,
- яйця курячі 1-3 шт.,
- цибуля,
- морква,
- сіль,
- спеції,
- чорний перець,
- масло,
- борошно,
- помідори або томатна паста.
Рис попередньо замочити в гарячій воді на п’ятнадцять хвилин.
Дрібно нашаткувати капусту і злегка пом’яти руками.
В окремій ємності з’єднати м’ясний фарш, рис і капусту. Додати яйце, сіль і спеції, бажано ті, що призначені спеціально для приготування голубців.
Перемішати інгредієнти до однорідного стану, то їсть зробити фарш.
Ріпчасту цибулю і подрібнену на терці моркву обсмажити на сковороді або в чаші мультиварки в рослинному або вершковому маслі.
Потім додати перекручені помідори або томатну пасту, сіль і перець. Гасити в тому ж режимі ще десять хвилин.
З підготовленого фаршу сформувати невеликі котлетки-голубці, обваляти в борошні і обсмажити в невеликій кількості олії на сковороді.
Після цього акуратно викласти обсмажені голубці на деко і залити приготованим томатним соусом.
Поставити деко в розігріту духовку і готувати 30 – 40 хвилин, виставивши температурний режим на 200 градусів.
Як бачите, процес приготування зовсім нескладний. Ледачі голубці можна вживати як самостійне гаряче блюдо, а можна подати з гарніром – вареними макаронами, картоплею або овочевим салатом.
Смачного!
Несміян Юлія Леонідівна спеціально для сайту Хороші рецепти.
Рецепт № 2
Коли дуже хочеться голубців, але немає часу на їх приготування, адже повозитися з ними доводиться не одну годину, я готую дуже ліниві голубці в духовці в горщиках. Так набагато швидше, а за смаком вони не поступаються тим, що готуються за класичним рецептом. Крім того, що вони виходять ситними і смачними, подача в горщиках додає страві інтригу і презентабельність. Ледачі голубці можна приготувати до обіду в звичайний буденний день, але якщо ви подасте їх на святковий стіл, навряд чи хтось відмовиться спробувати апетитне і красиве блюдо. У будь-якому випадку, такий рецепт повинен бути у кожної господині, коли-небудь він обов’язково стане в нагоді, мене він виручав не раз. Можливо, саме такий варіант приготування припаде до смаку вам і тим, для кого ви будете готувати.
Ледачі голубці в духовці в горщиках
як приготувати ліниві голубці в горщиках
- свіжа капуста (невеликий шматочок, що вже зручніше, ніж цілий качан);
- трохи фаршу (будь-якого, на ваш смак);
- рис сухий;
- морква;
- цибуля ріпчаста;
- томатний соус або кетчуп;
- помідор;
- сметана 2 ст. л .;
- олія соняшникова;
- вода питна;
- сіль;
- перець.
Підготуємо овочі: капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо кубиками.
Всі інгредієнти: овочі, рис і фарш ретельно змішуємо.
Томатний соус або кетчуп змішуємо зі сметаною і додаємо в підготовлену суміш, додаємо сіль і перець.
У керамічний горщик для запікання додаємо трохи соняшникової олії, а потім викладаємо до «плічок» нашу масу.
Додаємо в горщики воду і укладаємо кружечок помідора зверху.
Ставимо в духовку на 200 градусів і запікаємо протягом години. Ледачі голубці подаємо до столу гарячими зі сметаною. Можна подати до них солоні або мариновані овочі або просто зробити нарізку зі свіжих овочів, а вже зелень: кріп, петрушка або кінза точно зайвою не буде.
Смачного!
Як приготувати голубці в горщиках розповіла Катерина, рецепт і фото автора.
Рецепт № 3
Ледачі голубці – це проста альтернатива традиційному блюду. Тут не потрібно загортати начинку в капустяні листи, все набагато простіше. Звідси і назва. Капуста просто шаткується і змішується з іншими інгредієнтами. Цю суміш підсмажують на сковорідці або запікають у духовці або мультиварці. У нашому випадку рецепт ледачих голубців настільки простий, що навіть не містить рису. Це ще більше спрощує приготування. Такий швидкий варіант підійде тим, хто не любить довгими годинами стояти біля плити і потребує швидкого результаті.
Ледачі голубці з капустою без рису в духовці
З чого готувати ледачі голубці?
Складові:
- Капуста свіжа (половина качана).
- Фарш з м’яса (500 г).
- Чорний перець.
- Сіль.
- Лук (1 шт.).
- Паста з томатів (1 ст. Ложка).
- Кип’ячена вода (половина склянки).
- Рослинна олія.
Процес приготування:
Припустимо через м’ясорубку 500 г свинини або курячого філе. Разом з м’ясом через м’ясорубку пропускаємо і одну велику цибулину.
Нашінкуем половину качана свіжої капусти.
Змішуємо м’ясний фарш з капустою. Додаємо чорний перець і сіль. Ретельно перемішуємо отриману суміш. Змащуємо рослинним маслом деко. Викладаємо сюди м’ясний фарш з капустою. Розведемо томатну пасту в кип’яченій воді. Цією рідиною поливаємо в ліниві голубці. Готуємо протягом 40 хвилин в розігрітій духовці, регулярно перемішуючи суміш. Температура – 150 градусів.
Ледачі голубці з фаршем і капустою готові! Якщо ви віддаєте перевагу готувати цю страву з рисом, то перед приготуванням в духовці його потрібно буде відварити. Досить буде 15 хвилин. Відварений рис змішуємо з сирим м’ясним фаршем і капустою на самому початку приготування. Готуємо за таким же рецептом, але додаємо не одну, а дві ложки пасти з томатів і склянку кип’яченої води.
За рецепт ледачих голубців в духовці дякуємо Kozyаrgg.
Можливо, вам сподобається рецепт приготування котлет з капустою в мультиварці:
Як приготувати курячі котлети з квашеною капустою – >>