Десерт з шоколадно-кавовим смаком, з ніжною прошарком і пишною шапкою з сметанним кремом, прикрашений шоколадною стружкою і яскравими зернами граната. Мрія ласуни і кулінарного естета! Смачний шоколадний торт рецепт з фото якого представлений сьогодні крім зовнішньої привабливості і багатого внутрішнього змісту легко і просто готується в домашніх умовах. У рецепті немає подібних складнощів, як поділ яєць на білки і жовтки, довгий збивання до хмарної пишності кожного компонента окремо і так далі. Все гранично просто. Єдиний момент: бажано спекти корж для торта напередодні ввечері, щоб він повністю охолов, а вранці остигнула випічку розрізати, перемазати, прикрасити і подати до чайного столу.
Бажаємо вам вдалої випічки на нашу рецептом!
Шоколадний торт рецепт з фото на раз – два – три
Час приготування:
– підготовка (збивання і вимішування тесту + крему) – 30 хв.
– випічка в духовці – 20-25 хв.
– охолодження при кімнатній температурі від 1 години до 12 години
– збірка торта – 10 хв.
Для приготування потрібні: роз’ємна форма для випічки, міксер, лопатка, миски для тесту і крему, папір для випічки.
покроковий рецепт шоколадного торта зі сметанним кремом
Пропорції наведені для торта 1 кг (форма 20 см)
- масло вершкове – 125 г,
- цукровий пісок білий дрібнокристалічний – 125 г,
- яйце куряче – 2 шт. великих / 3 маленьких,
- борошно звичайна – 130-150 г + розпушувач – 1 ч. л.,
- какао «нерозчинний» – 2 ч. л.,
- кава розчинна – 2 ч. л.
Для крему і прикраси:
- сметана жирність 25-30% – 500 г,
- цукрова пудра – 200 г,
- загущувач для вершків – 1 пакетик = 10-12 г,
- шоколад темний без добавок – ½ плитки.
Розігріти духовку. Температурний режим – 180С.
У чашу міксера покласти розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло і білий цукровий пісок. Збивати на високій швидкості до однорідності (приблизно 5-8 хвилин).
Чи не зупиняючи роботу міксера, додати по черзі курячі яйця. Збивати до отримання гладкої консистенції. Маса трохи збільшиться в об’ємі.
Двічі просіяне через сито борошно змішати з розпушувачем і порошком какао.
Суху суміш висипати в чашку міксера. Далі вимішувати вручну силіконової лопаткою. Рухи в одну сторону, від низу до верху. Заважати недовго 1-2 хвилини, до зникнення грудочок і отримання консистенції густої-густої сметани.
Важливо: текстура тесту може відрізнятися і виною тому обсяг яєць, кількість борошна і якість вершкового масла. У будь-якому варіанті, при дотриманні пропорцій, корж буде чудовим.
Розчинна кава розбавити 2-3 ложками гарячої води і розмішати.
Порціями вилити в тісто, постійно помішуючи лопаткою все так же в одному напрямку. Все, шоколадно-кавове тісто для коржа готово!
Підготувати форму для випічки. На дно чистої і сухої форми укласти пергаментний папір. Бічну внутрішню поверхню форми змастити шматочком вершкового масла. Можливо, папір не змащувати.
Тісто викласти в форму і рівномірно розподілити.
Надіслати роз’ємну форму з тістом в нагріту духовку. Піч шоколадну основу для торта приблизно 20-25 хвилин при постійній температурі в 180С. Перші 15 хвилин духовку категорично не відкривати. В принципі і далі не треба. Але якщо сумніваєтеся, через 20 хвилин відкрийте духовку (на кухні вікна закриті і ніяких протягів!), Проткніть середину коржа довгою дерев’яною шпажкою. Якщо вона суха – випічка готова.
Поки печеться основа для торта, приготувати шоколадну стружку. Поставити плитку шоколаду ребром в глибоку тарілку і настругати стружку гострим ножем. Тільки робити це треба швидко, щоб шоколад не встиг розтанути в теплих руках.
Готовий корж залишити в формі в духовці на 5 хвилин при трохи прочиненими дверцятах. Потім вийняти з духовки, дати коржу звикнути до нових умов ще 5 хвилин. Широким ножем провести по колу і відокремити (якщо вона сама не відстало!) Корж від бічної поверхні форми. Розстебнути форму, звільнити корж від паперу і перемістити на решітку або дерев’яну поверхню для охолодження.
Важливо: шоколадний пиріг з какао і кави повинен грунтовно охолонути, щоб його можна було правильно розрізати і прошарувати сметанним кремом. Інакше густий крем перетвориться в рідину.
Приготувати сметанний крем: змішати в міксері або ручним віночком сметану і цукрову пудру. Для густоти крему і презентабельності загального вигляду торта можна додати в крем загущувач для вершків, в складі якого крохмаль.
Остиглий корж розрізати на 2-3 частини, наскільки дозволяє отримана висота основи торта.
Перший шар відразу укласти на рівну підставку для торта або на папір. Покласти або не покласти під перший корж крем вирішувати вам. Якщо корж вийде дуже сухою, промазуйте кремом порожню тарілку, а потім кладіть першу частину коржа.
Потім пара щедрих ложок крему.
Сметанний крем розподілити по всій поверхні коржа.
Зверху красиво-акуратно укласти другу частину підстави для торта. Викласти крем зі сметани з пудрою високою шапкою. Завдяки густоті сметани і загусники для вершків крем не тече, а красиво прикрашає десерт.
Рівномірно посипати шоколадною стружкою.
На цьому можна і зупинитися! Але якщо у вас під рукою зерна граната і кілька листочків свіжої м’яти, можна прикрасити кулінарний шедевр приблизно так:
Смачний домашній кавово-шоколадний торт зі сметанним кремом поставити в холодильник хоча б на півгодини. Десерт розрізати на порційні шматочки, прикрасити м’ятою і подати на дегустацію. Приємного вам чаювання!
Як приготувати простий шоколадний торт читачам сайту Хороші рецепти розповіла Поліна Калініна, рецепт і фото автора.
Рецепт № 2
Шоколадний торт на окропі
Це рецепт супер вологого шоколадного торта! Він настільки вологий, що йому не потрібна просочення! Такий торт відмінно підійде на будь-який день народження і свято.
Відео рецепт з каналу Ellenas Kitchen
Складові:
Рецепт бісквіта:
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1 стакан
- Молоко – 0,5 склянки
- Яйце – 1 штука
- Рослинна олія – 1/4 склянки
- Какао – 3 столових ложки
- Сода – 1 чайна ложка
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Ваніль – 1 чайна ложка
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Окріп – 0,5 склянки
Рецепт вершкового крему:
- Вершки – 1 стакан
- Цукрова пудра – 1 столова ложка
Рецепт крему ганаш:
- Шоколад – 60 г
- Вершки – 60 мл
Масляний крем:
- Масло – 200г
- Згущене молоко – 200г (можна менше, тоді крем буде більш густим)