Мачанка



У нас сьогодні в меню дуже смачна страва білоруської кухні: мачанка (інші назви мочанка, маканка). Назва походить від слова «мачаць», вмочати або вмочати і говорить сама за себе.

По суті, мачанка – це блюдо, яке частіше за все подається до млинців або драниками. Млинець скручується трубочкою і мачає в підливу, а шматочки м’яса можна загорнути в млинець і, вмочуючи, є …

Мачанка (мочанка) буває м’ясна, грибна, молочна, а найпростіша – шкварковая.

Молочна мачанка готується з суміші молока, вершків і сиру. У несолодкий соус додається варену картоплю з цибулею і часником. А ще цей вид Мачанка можна зробити солодким.

У нашому покроковому фото рецепті сьогодні представлена ​​ситна м’ясна мачанка.

мачанка м’ясна

Мочанка

Найчастіше білоруська мачанка готуватися з обрізу м’яса (свіжого, солоного, копченого), свинячих реберець з додаванням домашніх ковбасок, обов’язково з підливою, тому цілком годиться для подачі до іншого гарніру, крім млинців, наприклад, до макаронів, рису або картоплі.

Ми розповімо, як приготувати мачанку по-білоруськи з м’якоті свинини.

Складові:

  • 400 грам м’якоті свинини,
  • 2 столових ложки борошна,
  • 100 грам сметани,
  • зелень цибулі і кропу,
  • спеції за смаком,
  • 2 склянки води,
  • Жир для смаження.

Процес приготування:

М'ясо для мочанкіМ’ясо потрібно нарізати шматочками середнього розміру. Зелень промити і подрібнити.

Як приготувати мачанкуСвинину швидко обсмажити на жиру, на сильному вогні з усіх боків.

Мачанка по білоруськиПосипати свинину борошном.

мачанка рецептДодати спеції і перемішати. Полити сметаною.

Мачанка для млинцівМочанку знову перемішати, влити воду, додати зелень.

Гасити на повільному вогні до повної готовності м’яса, стежити, щоб блюдо не пригоріло. мачанкаПодавати білоруську мачанку на порційних тарілках разом з гарніром або в загальному блюді (сковороді) до стопці млинців.

Калорійність 100 грам продукту: 220,8Ккал.

За рецепт і покрокові фото приготування дякуємо Стеллу.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!