У нас сьогодні в меню дуже смачна страва білоруської кухні: мачанка (інші назви мочанка, маканка). Назва походить від слова «мачаць», вмочати або вмочати і говорить сама за себе.
По суті, мачанка – це блюдо, яке частіше за все подається до млинців або драниками. Млинець скручується трубочкою і мачає в підливу, а шматочки м’яса можна загорнути в млинець і, вмочуючи, є …
Мачанка (мочанка) буває м’ясна, грибна, молочна, а найпростіша – шкварковая.
Молочна мачанка готується з суміші молока, вершків і сиру. У несолодкий соус додається варену картоплю з цибулею і часником. А ще цей вид Мачанка можна зробити солодким.
У нашому покроковому фото рецепті сьогодні представлена ситна м’ясна мачанка.
мачанка м’ясна
Найчастіше білоруська мачанка готуватися з обрізу м’яса (свіжого, солоного, копченого), свинячих реберець з додаванням домашніх ковбасок, обов’язково з підливою, тому цілком годиться для подачі до іншого гарніру, крім млинців, наприклад, до макаронів, рису або картоплі.
Ми розповімо, як приготувати мачанку по-білоруськи з м’якоті свинини.
Складові:
- 400 грам м’якоті свинини,
- 2 столових ложки борошна,
- 100 грам сметани,
- зелень цибулі і кропу,
- спеції за смаком,
- 2 склянки води,
- Жир для смаження.
Процес приготування:
М’ясо потрібно нарізати шматочками середнього розміру. Зелень промити і подрібнити.
Свинину швидко обсмажити на жиру, на сильному вогні з усіх боків.
Посипати свинину борошном.
Додати спеції і перемішати. Полити сметаною.
Мочанку знову перемішати, влити воду, додати зелень.
Гасити на повільному вогні до повної готовності м’яса, стежити, щоб блюдо не пригоріло. Подавати білоруську мачанку на порційних тарілках разом з гарніром або в загальному блюді (сковороді) до стопці млинців.
Калорійність 100 грам продукту: 220,8Ккал.
За рецепт і покрокові фото приготування дякуємо Стеллу.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!