Швидкий маринований перець – це дуже смачна закуска. Вона виходить вельми ароматної, в міру пікантною і соковитою. Крім самого перцю, в цій закусці ще й запашний і смачний маринад, що складається частково з соку самих перців, і його так смачно вимаківать хлібцем!
Такий перчик ідеально підходить як доповнення до рису, картопелька або будь-якого іншого гарніру. А ще з ним можна спорудити бутерброди – смужки такого перцю з чорним хлібом, базиліком і бринзою – це дуже смачно. Або подавати разом з домашнім сиром Рікотта!
Перець маринований з часником швидкого приготування готується нескладно і не дуже довго, але закусці обов’язково потрібно дати настоятися годин 5 після приготування (але і відразу смачно!). А якщо залишити перець на ніч в холодильнику, то на наступний день взагалі від нього не відірватися. Так що поки сезон свіжих перців не закінчилася, давайте не будемо втрачати часу і приготуємо таку смакоту!
Складові:
- Болгарський перець – 5 шт. великих
- Часник – 2-4 зубки
- Сіль за смаком
- Мелена суміш перців – щіпка
- Оцет винний – 1 ст.л.
- Зелень свіжа – кілька гілок
- Рослинна олія – 2 ст.л.
Також швидко можна приготувати кольорову капусту з морквою і перцем, замаринувати печериці без оцту, а якщо витратити трохи більше часу, тоді на вашому столі ще виявиться і смачна капуста з буряком – рожеві пелюстки.
Маринуємо перець швидкого приготування
Отже, великий, різнокольоровий, м’ясистий перець помила, проткнула ножем кожну перчинку. Виклала на деко, застелене фольгою. Поставила в духовку, і запікала при температурі 190 градусів 15 хвилин. Потім перевернула кожну перчинку на інший бік, і залишила ще на 15 хвилин в духовці.
Коли перець запікся, виклала його прям гарячим в пакет і зав’язала. Що я і зробила, через цей час.
Залишила на 15 хвилин – ця маніпуляція потрібна, щоб перець потім легко очистився від шкірки.
Зручно і швидко:
Нарізала перець на смужки. Сік, до речі, який виділявся з перцю, що не виливала, а збирала в ту мисочку, в якій буде маринуватися сам перець.
Після перцю нарізала тонко очищений часник. Його кількість регулюйте на свій смак – мені вистачило двох середніх зубків.
Потім нарізала зелень. Поперчити, посолити.
Влила олію і винний оцет (можна замінити яблучним).
Перемішала, накрила мисочку і відправила маринуватися в холодильник.
Ну а через 5-6 годин смачні мариновані перці готові!
Смачного!