Нудл
Нудл, може хтось і чув таку назву, але я зізнаюся, що не чула що це таке, а тим більше не знала про цю страву абсолютно нічого. Прочитавши рецепт в інтернеті, зацікавилася, дай думаю, приготую і продегустіруем всім сімейством. І ви знаєте, сподобалося! Приємний вабить аромат часнику, смаженого м’яса і картоплі зробили свою справу, відірватися від поглинання Нудл було неможливо.
Нудл з картоплею і м’ясом по-українськи
Блюдо три в одному: м’ясо смажене, смажену картоплю і «равлики» з тіста, тобто хліб уже в складі страви, хіба не чудово! Давайте готувати, впевнена, що і вам сподобається!
Складові:
- Свинина (з прошарком жиру) – 500 грам,
- Картопля – 500 грам,
- Масло рослинне (рафінована) 2 – 3 ст. ложки,
- Цибуля ріпчаста 1 – 2 головки (середні),
- Морква 1 – 2 штуки (невеликі),
- Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Для приготування Нудл:
- Кефір (будь-якої жирності) – 250 мл,
- Борошно пшеничне 400 – 450 грам,
- Сіль за смаком,
- Яйце куряче – 2 штуки,
- Аджика (суха приправа) – 1 ст. ложка (за бажанням),
- Олія – 5 ст. ложок,
- Часник 4 – 5 зубчиків,
- Свіжа зелень – за бажанням.
Процес приготування:
Готування почнемо з основних інгредієнтів. М’ясо промийте і наріжте невеликими шматочками. Опустіть в жаровню або казан і поставте на сильний вогонь. Закрийте кришкою і тушкуйте м’ясо у власному соку і жирку хвилин 15. Потім відкрийте кришку і, зменшивши вогонь, обсмажте м’ясо до золотистої скоринки.
Очистіть картопля і наріжте його великими брусочками. Промийте картоплю у великій кількості води, обсушити. Розігрійте рослинне масло в глибокій сковорідці, потім акуратно опустіть в нього картоплю.
Обсмажуйте картопля для Нудл на сильному вогні до золотистої скоринки.
Тим часом очистіть цибулю і моркву. Лук наріжте тонкими четвертинками, а морква дрібним кубиком.
Коли м’ясо зарум’яниться, відправте до нього моркву і цибулю. Обсмажуйте 2 – 3 хвилини. Вимкніть вогонь, а самі займіться тестом для приготування Нудл.
Для того щоб приготувати тісто, потрібно теплий кефір змішати з яйцями, сіллю і сухий аджикою.
Потім додати борошно і замісити еластичне тісто. Якщо у вас немає сухий аджики, то можна обійтися і без неї або замінити іншими приправами на ваш смак.
Розділіть тісто на дві частини, кожну частину розкачайте в тонкий пласт. З рослинного масла і пропущеного через прес часнику приготуйте ароматне рослинне масло, яким рясно змастіть розкатаний пласт тесту. За бажанням можна посипати його рубаною зеленню (петрушкою або кропом).
Потім акуратно почнемо скачувати тісто в рулетик.
Рулет потрібно розрізати на шматочки шириною не більше 1,5 см. Також чинимо і з другою половиною тіста.
Тепер прийшов час зібрати всі інгредієнти в одну каструлю. Поверх обсмаженого м’яса з морквою і цибулею укладається смажена картопля, поверх картоплі укладаються рулетики з тіста з часниковим маслом.
Заливаємо в каструлю гарячу воду, так, щоб вона майже повністю покривала тісто. Закриваємо казан кришкою і, зменшивши вогонь до середнього, варимо Нудл до готовності, це займе не більше 20 хвилин.
Смачно, ситно і дуже ароматно! При подачі сервірують українську страву свіжою зеленню, вона додасть більш святкового вигляду.
Не бійтеся експериментів на своїй кухні! Приємного вам апетиту!