Домашня печінкова ковбаса принесе більше користі, ніж та, що куплена в магазині. Ви можете її приготувати не тільки в кишці або білкової ковбасної оболонки, в домашніх умовах це не такий поширений предмет, як поліетиленовий пакет.
Оскільки печінка рекомендують частіше включати в меню, вибираємо вихідний продукт (яловичу, свинячу, курячу печінку, печінка індички …) і збираємося готувати печінкову ковбасу в пакеті, наш покроковий фото рецепт вам на допомогу.
Печінкова ковбаса в домашніх умовах
Термін зберігання ковбаси з печінкою буде відносно невеликим, оскільки в ній не будуть присутні хімічних добавки, які люблять використовувати виробники ковбас. Відмінний смак не дасть їй довго затриматися в вашому холодильнику, повірте.
Особливо хороша така ковбаска з часниковим ароматом в поєднанні зі свіжим хлібом і гірчицею, також цю закуску можна подати і на святковий стіл в якості нарізки.
рецепт домашньої печінкової ковбаси
Складові:
- печінка яловича або куряча – 500 г,
- сало – 200 г,
- цибулина велика – 1 шт.,
- часник – 4 зубчики,
- молоко – 50 мл,
- яйце – 3 шт.,
- крохмаль картопляний – 50 г,
- желатин – 20 г,
- мускатний горіх – ½ ч. ложки,
- Перець чорний,
- сіль.
Процес приготування:
Свіжий шпик або солоне сало нарізати на невеликі шматочки і перекрутити через м’ясорубку.
Печінка, цибуля і часник подрібнити таким же чином.
Все перекручені інгредієнти з’єднати в мисці, додати сирі яйця, мелений перець, мускатний горіх, сіль. Печінковий фарш перемішати.
Потім додати крохмаль і влити молоко. Грунтовно перемішати, можна це зробити блендером, щоб маса вийшла більш однорідною по консистенції.
Після цього в печінковий фарш всипати желатин і ще раз добре розмішати.
Отриману масу перекласти в поліетиленовий пакет, а ще краще в два, сформувати ковбаску і перев’язати ниткою, щоб трималася форма.
Потім сиру печінкову ковбасу помістити в каструлю, наповнену водою і варити приблизно 1,5 години.
Коли ковбаса з печінки буде готова, потрібно витягти її з пакету, повністю остудити і охолодити в холодильнику.
Десь через 3 години можна пробувати, ковбаса при нарізці буде добре тримати форму.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Юлія Фатькін