Печінкова ковбаса



Домашня печінкова ковбаса принесе більше користі, ніж та, що куплена в магазині. Ви можете її приготувати не тільки в кишці або білкової ковбасної оболонки, в домашніх умовах це не такий поширений предмет, як поліетиленовий пакет.
Оскільки печінка рекомендують частіше включати в меню, вибираємо вихідний продукт (яловичу, свинячу, курячу печінку, печінка індички …) і збираємося готувати печінкову ковбасу в пакеті, наш покроковий фото рецепт вам на допомогу.

Печінкова ковбаса в домашніх умовах

печінкова ковбаса

Термін зберігання ковбаси з печінкою буде відносно невеликим, оскільки в ній не будуть присутні хімічних добавки, які люблять використовувати виробники ковбас. Відмінний смак не дасть їй довго затриматися в вашому холодильнику, повірте.

Особливо хороша така ковбаска з часниковим ароматом в поєднанні зі свіжим хлібом і гірчицею, також цю закуску можна подати і на святковий стіл в якості нарізки.

рецепт домашньої печінкової ковбаси

Складові:

  • печінка яловича або куряча – 500 г,
  • сало – 200 г,
  • цибулина велика – 1 шт.,
  • часник – 4 зубчики,
  • молоко – 50 мл,
  • яйце – 3 шт.,
  • крохмаль картопляний – 50 г,
  • желатин – 20 г,
  • мускатний горіх – ½ ч. ложки,
  • Перець чорний,
  • сіль.

Процес приготування:

Свіжий шпик або солоне сало нарізати на невеликі шматочки і перекрутити через м’ясорубку.

Ковбаса печінкова домашнього приготування

Печінка, цибуля і часник подрібнити таким же чином.

Як приготувати печінкову ковбасу

Все перекручені інгредієнти з’єднати в мисці, додати сирі яйця, мелений перець, мускатний горіх, сіль. Печінковий фарш перемішати.

Яйця перець мускатний горіх в фарш

Потім додати крохмаль і влити молоко. Грунтовно перемішати, можна це зробити блендером, щоб маса вийшла більш однорідною по консистенції.

Крохмаль молоко для фаршу

Після цього в печінковий фарш всипати желатин і ще раз добре розмішати.

Печінковий фарш для ковбаси

Отриману масу перекласти в поліетиленовий пакет, а ще краще в два, сформувати ковбаску і перев’язати ниткою, щоб трималася форма.

Ковбаса в пакеті

Потім сиру печінкову ковбасу помістити в каструлю, наповнену водою і варити приблизно 1,5 години.

Зварити домашню ковбасу

Коли ковбаса з печінки буде готова, потрібно витягти її з пакету, повністю остудити і охолодити в холодильнику.

Печінкова ковбаса рецепт

Десь через 3 години можна пробувати, ковбаса при нарізці буде добре тримати форму.

Печінкова ковбаса домашня

Смачного!

Автор рецепта і фото: Юлія Фатькін