Салат в пост рецепти



Коли настає піст, багато хто намагається вибірково підходити до вибору продуктів і до того, що з них можна буде приготувати. Деяким здається, що дотримуватися посту дуже важко. Але якщо у вас в кулінарній скарбничці вже будуть пісні рецепти салатів та інших страв, пережити цей відрізок часу буде набагато простіше.

Пропонуємо вам приготувати простий салат в пост: з пшоном або салат з капустою і овочами. Поєднання продуктів з ароматною зеленню та спеціями урізноманітнює звичне меню і збагатить організм вітамінами і мікроелементами.

Пісний салат з капусти

Пісний салат з капустою

рецепт з селерою, смаженою цибулею і морквою

Хочу поділитися рецептом простого, але смачного і ситного салату з капусти, селери, смаженої цибулі і моркви. Зараз я його готую досить часто. А ідея з’єднати свіжі і смажені овочі прийшла до мене спонтанно. Якось я робила капустяний пиріг. Часу на гасіння капусти не було. Тому, я вирішила дрібно її нашаткувати і в сирому вигляді використовувати для начинки. А щоб смак був більш насиченим, додала підсмажену цибулю і моркву. У підсумку, пиріг вийшов просто чудовим! Але, я придумувала рецепт на ходу і начинки приготувала занадто багато. Коли пиріг був вже в духовці, чоловік побачив, що залишилася начинку, спробував, і запитав, чи можна йому доїсти «цей смачний салатик». А через кілька днів до нас прийшли несподівано гості. Крім гарніру треба було приготувати ще й салат з того, що було під рукою. І тут я згадала про нещодавній експеримент. Знову поєднала свіжу капусту зі смаженою цибулею та морквою. А оскільки в холодильнику знайшовся ще кореневої селера, додала і його трохи. Салат пішов на «ура»! Тепер це блюдо у мене – просто «паличка – виручалочка». Заправки ніякої не потрібно, адже разом зі смаженими овочами ми виливаємо в миску з капустою і рослинне масло. Можна додати зелень. Вона точно не завадить. І готувати такий салат можна і в піст, і в скоромні дні.

Складові:

  • Капуста білокачанна – 200 г,
  • Корінь селери – 100 г,
  • Морква – 70 г,
  • Цибуля ріпчаста – 50 г,
  • Соняшникова олія 30-50 мл,
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Рецепт приготування

Спочатку припустимо овочі. Для цього, цибуля очищаємо, миємо й кришимо дрібними кубиками. На гарячу сковороду наливаємо соняшникову олію і висипаємо цибулю.

Поки цибуля починає нудитися на невеликому вогні, підготуємо моркву. Для цього її необхідно почистити, помити і натерти на крупній тертці. Додаємо моркву до цибулі, перемішуємо і смажимо до трохи золотистого кольору. Ні в якому разі не пережарьте овочі, інакше вони будуть гірчити в салаті.

Поки цибуля з морквою остигають, займемося іншими інгредієнтами. Капусту звільніть від млявих і зіпсованих листя. Дрібно наріжте. Переминається не потрібно. Інакше салат буде занадто м’яким. Капуста повинна злегка хрустіти.

Корінь селери очищаємо і трьом на крупній тертці.

Тепер висипаємо в одну миску всі інгредієнти. Додаємо зовсім трохи солі і меленого чорного перцю. Акуратно перемішуємо. Чи не приминаю салат. Він повинен бути повітряним. Потім відразу викладаємо в салатник, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Автор рецепта і фото: Біленко Анна

Простий салат в пост

Салат в пост рецепт з пшоном

рецепт з пшоном, цибулею і гранатом

Ця крупа несправедливо забута сучасними господинями, які все більше віддають перевагу макаронні вироби. Незважаючи на те, що пшоно довше готується, ніж макарони, воно набагато корисніше для здоров’я.

З чого приготувати пісний салат

Складові:

  • 150 грам пшоняної крупи;
  • пару жмень зерен граната;
  • одна червона цибулина;
  • один пучок кінзи;
  • 1/3 чайн. л. зіри;
  • 1 столів. ложка лимонного соку;
  • пара пучок меленого чорного перцю;
  • сіль додавайте на ваш смак;
  • пара столових ложок оливкової олії.

Процес приготування:

Якщо в пшоні побачите чорні зернята, видаліть їх. Наші бабусі завжди перебирали крупи вручну і не шкодували на це часу. Отже, крупу промийте в декількох водах, щоб воно стало чистим. У мисочці закип’ятіть в 3 рази більше води, ніж пшенки. У киплячу воду всипати вихідний продукт і варіть 15-20 хвилин на повільному вогні.

Як зварити пшоно

Воду злегка присолите, щоб зерно не було занадто прісним. В даному рецепті надлишок вологи краще, ніж її недолік, так зерна не склеїти. Відварену продукт відкиньте на друшляк, потім остудіть.

Гранат очистіть і витягніть зерна.

Зерна граната в салат

Зелень промитої кінзи дрібно порубати. Вона додасть страві дивовижний свіжий весняний аромат. Але якщо з якихось причин цей специфічний інгредієнт вам не до смаку, замініть його петрушкою, кропом, руколою, черемшею або щавлем.

Кінза в салат

Червону цибулину наріжте тоненькими півкільцями. Лук додасть салату легку гостру нотку.

Червоний цибулю в салат

Пшоно полийте оливковою олією, тоді жодна зернина не склеєні і салат стане більш розсипчастим.

Чим заправити пісний салат

Додавайте зелень, гранатові зерна і цибулю.

Рецепт салату з пшоном

При перемішуванні полийте блюдо лимонним соком.

Салат з пшенкой

Перед тим як додавати зіру, трохи роздушіть її в ступці, щоб вона віддала свій пряний аромат. Тепер присипте нею салат. За своїми смаковими відчуттями додайте чорний мелений перець і трохи солі. Простий салат в пост готовий і його можна подавати до столу.

Смачний салат в пісні дні

Bon Appetite!

Як приготувати пісне блюдо так, щоб воно було смачним і корисним розповіла Наталія Ісаєнко