Піца з кабачками по першому рецепту готується з дріжджового тіста. Овочі використовуються в начинці. А ось другий рецепт передбачає додати кабачки прямо в тісто. Отже, варіанти смачною несолодкої випічки:
Піца з кабачками
Тісто для піци:
- пшеничне борошно 3,5-4 склянки;
- вода – 280 мл;
- сіль за смаком;
- цукор – 3 столових ложки;
- сухі дріжджі – 1,5 чайної ложки;
- масло рослинне 4-5 столових ложок;
- паприка подрібнена – 2 чайних ложки.
Начинка для піци:
- сметана – 2 столових ложки;
- паста томатна – 2 столових ложки;
- запечені кабачки 15-20 кружечків;
- кукурудза, горошок, квасоля стручком, перець болгарський – всього по чуть-чуть;
- зелень кропу – за смаком.
Нагрійте воду до трохи теплого стану, всипте дріжджі і цукор. Перемішайте злегка і прикрийте серветкою.
Поставте миску в місце без протягів, бажано біля теплої батареї. І вичікуйте хвилин п’ятнадцять, для того щоб дріжджі активувалися.
Після появи бульбашок додайте половину норми борошна і всю сіль. З’єднайте всі за допомогою віночка або виделки, а потім вже вимісити руками.
Разом з борошном додайте і подрібнену паприку.
Рідке тісто для піци добре вимісити і відставте хвилин на п’ятнадцять в тепле місце.
У «відпочиле» тісто влийте рослинне масло.
Вмішайте решту борошна і вимісити так, щоб тісто було м’яке і еластичне.
Тісто для піци на воді необхідно розділити на частини.
Круглу форму для запікання або деко змастіть маслом. Тісто розтягніть або розкачайте в тонкий шар на робочій поверхні. Покладіть основу для піци в форму, змастіть соусом із суміші сметани і томатної пасти.
Розкладіть заздалегідь запечені або обсмажені кружальця кабачків на основу,
присипте горошком, кукурудзою, шматочками спаржевої квасолі і зеленню. При бажанні можна використовувати посипання з твердого сиру.
Надішліть піцу з кабачками в заздалегідь прогріту духовку.
Випікаємо при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки.
Піцу приготувала Євгена Хоновец, рецепт і фото автора.
Рецепт № 2
Є у нас в скарбничці рецептів незвичайна овочева піца від однієї з наших читачок, де тісто готується з кабачків, а в начинці вже стандартні помідори, сир і ковбаса. Власне, строго за рецептом піци можна робити кабачкової тісто, а начинку вже підбирати на свій смак, будь то гриби, солоні огірки і шинка (як на другому фото), солодкий перець або просто чотири сиру.
Піца з кабачками в тесті
автор рецепта і фото – галина Котяхова
Ми вже починаємо звикати готувати піцу на основі з будь-якого тесту, а не тільки класичну дріжджову. Я вам сьогодні запропоную свій варіант річної піци. Чому річної? Та тому що все літо готувала смачну піцу з кабачками, звичайно трохи борошна додавала.
Ось що мені знадобилося для піци
Складові:
- Молодий кабачок,
- Борошно пшеничне – неповний гранований стакан,
- 1 сире яйце,
- Ковбаса сирокопчена або салямі – 120 г,
- Помідор червоний свіжий,
- Кетчуп – 50 г,
- кріп,
- Рослинна олія – 3 ст. ложки,
- Сир – 100 г,
- сіль,
- цукор за смаком,
- 0,5 чайної ложки соди.
Процес приготування:
Приступаю до приготування незвичайного тесту для піци. У глибоку ємність насипаю пшеничне борошно, додаю соду, погашену лимонним соком, цукор і сіль.
Беру каструлю, ставлю на неї друшляк, натираю туди на крупній тертці кабачок разом з шкіркою. Кабачок у мене молоденький, влітку – так тільки з грядки. Відставляю на півгодини тертий кабачок в сторону, щоб стік сік. Можна руками віджати м’якоть кабачка.
Тепер приготую начинку на піцу. Нарізаю тонкими кружечками ковбасу, також тонко поріжу свіжий червоний помідор і ще на тертці натру сир. Натираю завжди його на крупній тертці.
Далі беру отжатую м’якоть кабачка і додаю до борошна, вбиваю сире яйце і перемішую. Загусло тісто для піци потрібно обминути руками і дати йому відпочити, накривши рушником, хвилин 15.
Поки тісто відпочиває, підготуємо сковорідку або форму для випічки піци. Смажена її соняшниковою олією і трохи подогреем на вогні.
Відпочиле тісто з кабачком викладаємо в сковороду, рівномірно розподіливши, роблячи припуск на невисокий бортик. Ставимо корж в розігріту духовку, і як тільки тісто схопиться, приблизно через 15 хвилин, виймаємо сковороду. На підсушене тісто викладаємо начинку.
Спочатку змажемо кетчупом корж, прісиплем зеленню, потім викладаємо ковбасу і помідори по всій поверхні. Присипаємо натертим сиром.
Знову ставимо піцу з овочами на 10 хвилин в духовку. Коли сир розплавиться, кабачкова піца готова і її можна виймати з духовки.
Готову піцу викладаємо на велику тарілку і нарізаємо на шматочки.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!