Піца з кабачками рецепти



Піца з кабачками по першому рецепту готується з дріжджового тіста. Овочі використовуються в начинці. А ось другий рецепт передбачає додати кабачки прямо в тісто. Отже, варіанти смачною несолодкої випічки:

Піца з кабачками

Піца з кабачками

Тісто для піци:

  • пшеничне борошно 3,5-4 склянки;
  • вода – 280 мл;
  • сіль за смаком;
  • цукор – 3 столових ложки;
  • сухі дріжджі – 1,5 чайної ложки;
  • масло рослинне 4-5 столових ложок;
  • паприка подрібнена – 2 чайних ложки.

Начинка для піци:

  • сметана – 2 столових ложки;
  • паста томатна – 2 столових ложки;
  • запечені кабачки 15-20 кружечків;
  • кукурудза, горошок, квасоля стручком, перець болгарський – всього по чуть-чуть;
  • зелень кропу – за смаком.

Нагрійте воду до трохи теплого стану, всипте дріжджі і цукор. Перемішайте злегка і прикрийте серветкою.

Як приготувати тісто для піци

Поставте миску в місце без протягів, бажано біля теплої батареї. І вичікуйте хвилин п’ятнадцять, для того щоб дріжджі активувалися.

Після появи бульбашок додайте половину норми борошна і всю сіль. З’єднайте всі за допомогою віночка або виделки, а потім вже вимісити руками.

Борошно сіль для тіста

Разом з борошном додайте і подрібнену паприку.

Мелена паприка в тісто

Рідке тісто для піци добре вимісити і відставте хвилин на п’ятнадцять в тепле місце.

Тісто для піци з овочами

У «відпочиле» тісто влийте рослинне масло.

Рослинна олія в тісто для піци

Вмішайте решту борошна і вимісити так, щоб тісто було м’яке і еластичне.

Тісто для піци

Тісто для піци на воді необхідно розділити на частини.

Круглу форму для запікання або деко змастіть маслом. Тісто розтягніть або розкачайте в тонкий шар на робочій поверхні. Покладіть основу для піци в форму, змастіть соусом із суміші сметани і томатної пасти.

Тісто для хліба і піци

Розкладіть заздалегідь запечені або обсмажені кружальця кабачків на основу,

Піца з кабачком
присипте горошком, кукурудзою, шматочками спаржевої квасолі і зеленню. При бажанні можна використовувати посипання з твердого сиру.

Суміш овочів в тісто

Надішліть піцу з кабачками в заздалегідь прогріту духовку.
Випікаємо при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки.

випекти піцу

Смачна піца з кабачками

Піцу приготувала Євгена Хоновец, рецепт і фото автора.

Рецепт № 2

Є у нас в скарбничці рецептів незвичайна овочева піца від однієї з наших читачок, де тісто готується з кабачків, а в начинці вже стандартні помідори, сир і ковбаса. Власне, строго за рецептом піци можна робити кабачкової тісто, а начинку вже підбирати на свій смак, будь то гриби, солоні огірки і шинка (як на другому фото), солодкий перець або просто чотири сиру.

кабачкова піца

Піца з кабачками в тесті

автор рецепта і фото – галина Котяхова

Ми вже починаємо звикати готувати піцу на основі з будь-якого тесту, а не тільки класичну дріжджову. Я вам сьогодні запропоную свій варіант річної піци. Чому річної? Та тому що все літо готувала смачну піцу з кабачками, звичайно трохи борошна додавала.

Ось що мені знадобилося для піци

Складові:

  • Молодий кабачок,
  • Борошно пшеничне – неповний гранований стакан,
  • 1 сире яйце,
  • Ковбаса сирокопчена або салямі – 120 г,
  • Помідор червоний свіжий,
  • Кетчуп – 50 г,
  • кріп,
  • Рослинна олія – ​​3 ст. ложки,
  • Сир – 100 г,
  • сіль,
  • цукор за смаком,
  • 0,5 чайної ложки соди.

Процес приготування:

Приступаю до приготування незвичайного тесту для піци. У глибоку ємність насипаю пшеничне борошно, додаю соду, погашену лимонним соком, цукор і сіль.

Беру каструлю, ставлю на неї друшляк, натираю туди на крупній тертці кабачок разом з шкіркою. Кабачок у мене молоденький, влітку – так тільки з грядки. Відставляю на півгодини тертий кабачок в сторону, щоб стік сік. Можна руками віджати м’якоть кабачка.

Тепер приготую начинку на піцу. Нарізаю тонкими кружечками ковбасу, також тонко поріжу свіжий червоний помідор і ще на тертці натру сир. Натираю завжди його на крупній тертці.

Далі беру отжатую м’якоть кабачка і додаю до борошна, вбиваю сире яйце і перемішую. Загусло тісто для піци потрібно обминути руками і дати йому відпочити, накривши рушником, хвилин 15.

Поки тісто відпочиває, підготуємо сковорідку або форму для випічки піци. Смажена її соняшниковою олією і трохи подогреем на вогні.

Відпочиле тісто з кабачком викладаємо в сковороду, рівномірно розподіливши, роблячи припуск на невисокий бортик. Ставимо корж в розігріту духовку, і як тільки тісто схопиться, приблизно через 15 хвилин, виймаємо сковороду. На підсушене тісто викладаємо начинку.

Спочатку змажемо кетчупом корж, прісиплем зеленню, потім викладаємо ковбасу і помідори по всій поверхні. Присипаємо натертим сиром.

Знову ставимо піцу з овочами на 10 хвилин в духовку. Коли сир розплавиться, кабачкова піца готова і її можна виймати з духовки.

Готову піцу викладаємо на велику тарілку і нарізаємо на шматочки.

Піца з кабачків

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!