Пиріжки з капустою в духовці 2 рецепта



Я часто заходжу в супермаркет в відділ кулінарії і випічки. Звідти лунають шикарні аромати домашньої випічки і всякого роду їстівного. Особливо привертають мене всякі пиріжки і булочки. Завжди хотіла навчитися готувати таке ж м’яке і повітряне тісто. Напевно, моєї мрії настав час здійсниться. Одна знайома мені розповіла, як готувати таке ніжне тісто. Я була здивована, що до складу самого дріжджового тесту не входять яйця. Мені здавалося, цей інгредієнт обов’язковий, але зі слів моєї знайомої, яйця роблю випічку важче. Тісто без яєць дуже ніжне і навіть на другий день не черствіє і не стає важким. Ідеальне для пиріжків. Я спробувала його приготувати і тепер завжди роблю пиріжки на такому тесті. Воно ідеально для відкритих і закритих пирогів, пиріжків і всякого роду булочок з начинкою, кулеб’як. Спробуємо приготувати сьогодні пиріжки з капустою в духовці з дріжджового тіста на молоці і сухих дріжджах.

Пиріжки з капустою в духовці

Пиріжки з капустою

Начинка для пиріжків готується зі свіжої капусти з морквою. Спочатку готується тушкована капуста, потім вона охолоджується до теплого стану.

Покроковий фото рецепт приготування тіста для пиріжків розкриє вам маленькі секрети як зробити так, щоб домашня випічка вийшла саме «тією»: повітряної і ніжною.

як приготувати (покроковий фото рецепт)

Кількість порцій -15
Час приготування 3 години
кухня Європейська

  • дріжджі швидкодіючі сухі 11 г,
  • борошно пшеничне – 500 г,
  • сіль – 1 ч. ложка,
  • цукровий пісок – 2 ч. ложки,
  • рослинне масло – 3 ст. ложки,
  • молоко коров’яче – 1 стакан (250 мл),
  • яйце для змащування пиріжків – 1 шт.,
  • капуста білокачанна – 400 г,
  • морква – 1 шт.

Для приготування дріжджового тіста просійте борошно в миску. Цей пункт обов’язковий, так як борошно потрібно збагатити повітрям, щоб тісто вийшло хорошим.

Дріжджове тісто

У невеликій ємності підігрійте молоко до 40 градусів. В молоко додайте сіль і цукровий пісок. Введіть дріжджі і перемішайте. Дріжджі повинні набрякнути і розчинитися в молоці.

Молоко сіль цукор дріжджі

Залиште рідина постояти на столі при кімнатній температурі близько 20 хвилин. На поверхні рідини з’являться ось такі бульбашки.

Як приготувати тісто для пиріжків

У борошно введіть рідину і замісити тісто. Борошно має увібрати в себе всю вологу. Тісто буде щільним, але збереться у кому.

щільне тісто

Влийте рослинне масло і знову замісити тісто. Спочатку я його вимішувала руками в мисці, а після, стирається на столі. Тісто потрібно розтягувати і знову збирати.

Замісити тісто

В результаті у нас вийде ось такий грудочку тесту. Покладіть його в миску і затягніть миску плівкою. У деяких рецептах описано, що миску, в яку кладеться тісто потрібно змастити маслом. Це величезна помилка. Тісто піднімається, утримуючись за стінки миски. Масло не дає тесту схопитися з мискою, що ускладнює і подовжує процес підйому тесту. Миску поставте в тепле місце (не вище 40 градусів) і дайте піднятися. Піде близько 2 годин.

Тісто для капустяних пиріжків

Поки тісто піднімається, приготуємо капустяну начинку. Для цього моркву очистіть, і натріть на крупній тертці.

Капустяна начинка

Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою.

капуста соломкою

На рослинному маслі при добре розігрітій сковороді пасеруйте морква до м’якості. Не потрібно зарумянівать.

Морква гасити на сковороді

До моркви додайте капусту і відразу перемішайте. Є ризик, що залишилася на дні сковороди морква може пригоріти. Відразу перемішайте і накрийте сковороду кришкою. Гасіть на повільному вогні, періодично помішуючи (1 раз в 5-7 хвилин).

Морква капуста на сковороді

Коли тушкована капуста стане м’якою, посоліть її і присмачити спеціями за смаком. Я брала тільки сіль і трохи сушених трав.

Тушкована капуста сіль трави

У міру гасіння в сковороду можна підлити пару-трійку столових ложок води. Це прискорить процес приготування начинки. Доведіть капусту до готовності і вимикайте. Перекладіть в миску і дайте охолонути. Якщо гарячу начинку використовувати для формування пиріжків, то дріжджі, що містяться в тесті можуть померти і смачних пиріжків у нас не вийде.

гаряча начинка

Наше тісто піднялося і стало ось таким, як на фото.

Готове тісто для пиріжків

Розділіть тісто на невеликі кульки, розміром трохи більше волоського горіха.

Тісто на кульки

Кожна кулька розкачайте в млинець до 10 см в діаметрі.

Кулька з тіста розкачати

На серединку тонкої коржі викладіть столову ложку капустяної начинки.

Коржик капустяна начинка

З’єднайте краю млинчика і добре защіпніте. Так ми робимо вареники.

оформити пиріжки

Виступаючі краї вареника з’єднайте в центрі. Отримаємо ось такий пиріжок. Викладати пиріжки будемо швом вниз до листу.

Пиріжки на деку

Деко застеліть пергаментом. Викладіть дріжджові пиріжки з капустою і дайте 20 хвилин постояти. Вироби збільшаться в обсязі і стануть більше.

Дріжджові пиріжки з капустою

Перед випічкою змастіть акуратно їх збитим яйцем кімнатної температури. Розігрійте духовку до 200 градусів і встановіть деко на середній рівень. Випікайте 15-20 хвилин. Окремо поясню про мастило пиріжків. Тісто дуже ніжне і реагує на будь-який рух. Щоб пиріжки НЕ опало, і тісто не опустилося, для змащення пиріжків потрібно використовувати яйце кімнатної температури (не холодне!). Змащувати пиріжки потрібно теж обережно, щоб вони не впали. Для змащення пирогів я використовую силіконову пензлик.

Готові пірожочкі вийміть з духовки і дайте охолонути. Остигаючі капустяні пиріжки я накриваю чистим рушником і в такому вигляді даю охолонути.

готові пиріжки

Смачні та ароматні пиріжки з капустяної начинкою тепер на вашому столі і приготовлені вони вашими ніжними ручками без особливих зусиль.

Пиріжки з капустою в духовці

Пиріжки з капустою покроковий рецепт з фото від Варвари Сергіївни.

Рецепт № 2

Ситний домашній затишок завжди пахне пирогами. Якщо одні визнають тільки пироги із солодкою начинкою – з вишнею, сиром або яблуками, то інші люблять пироги з солоною начинкою – м’ясом, рибою або капустою.

Пропонуємо вам бюджетні пиріжки з начинкою з капусти, відварених яєць і рису. Ці пироги можна подавати як окрему страву до томатного соку, або овочевому салату, так і смачне доповнення до першої страви. Так само такі пиріжки – оптимальний перекус в дорозі або просто як полуденок. Пиріжки з капустяної начинкою мають досить ніжний смак.

Пиріжки з капустою в духовці рецепт з рисом з листкового тіста

Пиріжки з капустою

Рецепт пиріжків з капустою швидкий, тому пропоную їх приготувати з готового листкового дріжджового тіста. Мені дуже подобається листкова структура цього тесту навіть більше, ніж дріжджового. Випічка з листкового тіста приємно похрустивает, поки гаряча і має дуже приємний аромат.

Начинка у нас складно компонентна, так що, чи не будемо відволікатися і приступимо.

Для смачних листкових пиріжків знадобляться

Складові:

  • ½ невеликої капустини,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • 1 стакан відвареного рису,
  • 3 яйця,
  • сіль,
  • спеції,
  • готове бездріжджове тісто – 1 пачка,
  • 1 жовток для змазування,
  • рослинне масло для смаження цибулі і капусти.

Процес приготування:

Дістати з морозилки листкове тісто і дати йому повністю відтанути. Можна розкрити упаковку і укласти в миску, прикривши рушником, щоб уникнути обвітрювання.

Капусту для начинки нарізати шинковкой або гострим ножем на невеликі тонкі смужки. Посолити і трохи перетерти руками, щоб виділився сік.

Ріпчасту цибулю порізати дрібними кубиками.

Все по-різному готують смажену капусту. Я спочатку смажу до золотистого кольору цибулю, потім перекладаю його в чашку і на цю ж гарячу сковороду (майже суху) укладаю капусту. Обсмажую, можна навіть сказати сушу її (тобто чекаю, коли капустяний сік випарується), помішуючи. Коли весь сік випарується, назад закладаю смажену цибулю з маслом, в якому він смажився, перемішую і смажу до готовності. Така капустка дійсно схожа на смажену, а не тушковану.

Поки ви займаєтеся приготуванням капусти, поставте на плиту варити яйця і рис. Рис промийте кілька разів до прозорої води. Раніше я нехтувала цим, здавалося б, простим радою, рис виходив липкий і варився довго. Після покупки мультиварки я якось теж не промила рис – і в результаті побачила піну, що вистрибує з клапана. Після такого уроку я дуже відповідально підходжу до варіння рису.

Варений рис для пиріжків з капустою можна приготувати в пароварці, мультиварці або каструлі до готовності.

Відварені яйця опустіть в крижану воду і дайте повністю охолонути.

Капуста на пиріжкиОтже, всі інгредієнти для пиріжків підготовлені: капуста пожежі, рис і яйця зварені.

Начинка на пиріжки капуста яйце рисОчистіть яйця і наріжте кубиками. При необхідності промийте рис водою, щоб він був розсипчастий. Капусту остудіть, перекладіть в зручну ємність. Всипте туди рис. Додайте яєць і перемішайте. Посоліть начинку і ще раз перемішайте. Готове листкове тісто для пиріжків до цього часу повністю розтануло.

Рецепт пиріжків з капустоюТісто розтягуємо руками, вирізаємо гуртки і розкладаємо начинку на коржі по центру.

Пиріжки з капустою в духовціДобре з’єднуємо краю і ліпимо пиріжок. Я спеціально взяла маленьку чашку, щоб пиріжки вийшли на один укус. Заліпила пиріжки з капустою як вареники і поклала рядами на деко, застелене папером для випічки. Жовток сирого яйця потрібно перемішати виделкою і змастити поверхню пиріжків за допомогою силіконової пензлика. Якщо листкове тісто не змащувати, випічка виходить блідою.

Пиріжки з листкового тіста з капустоюВипікати пиріжки з капустою, яйцем і рисом до готовності в добре прогрітій духовці, 25-30 хвилин буде достатньо.

Пиріжки з капустою яйцемПиріжки з капустою вийняти з духовки і укласти на блюдо.

Запропоную для вас інші варіанти начинки наслідках печених пиріжків з капустою з листкового тіста. Додаючи один або кілька нових інгредієнтів в начинку можна повністю змінити смак пиріжків.

  1. У начинку з капусти при смаженні додати томатної пасти або загасити рис з натертими томатами. Колір начинки зміниться зі світло зеленого на коричневий, і в пирогах буде присутній кислинка.
  2. У капустяну начинку можна покласти кмин або інші ароматні трави: кріп, петрушку, або навіть зелену цибулю. Саме сильно відміну буде при додаванні зеленої цибулі. Він відмінно поєднується з вареним яйцем в начинці і сильно змінить смак пиріжків на більш свіжий, я б сказала, весняний.
  3. Різні м’ясні добавки. Якщо в начинку з капусти покласти раніше відварене м’ясо, нарізану шинку, сосиски або все одночасно – смак буде більш насиченим, а самі пироги будуть ситніше. Але врахуйте, від них буде виходити дуже апетитний аромат, і вони швидко зникнуть з тарілки. Ці несолодкі пиріжки можна подавати замість хліба до супу або борщу – так ваш обід буде ситніше.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів бажає Анюта!