Приготовлені за даним рецептом солодкі оладки будуть до душі всім, від самих маленьких до дорослих. Здавалося б, таке звичайне блюдо, а скільки існує різноманітних рецептів приготування. Всі звикли, що оладки пишні, повітряні, на дріжджах або кефірі, але даний рецепт, навпаки, для приготування тонких оладок, незважаючи на те, що в тесті присутні дріжджі.
Солодкі оладки на дріжджах
Оладки в даному рецепті будуть промазани кремом зі сметани.
як приготувати солодкі дріжджові оладки
Складові:
- яйця – 2 штуки,
- цукор – 450 грам,
- молоко – півлітра,
- соняшникова олія,
- борошно пшеничне – 3 склянки,
- дріжджі сухі моментальні – 1 столова ложка,
- сметана – 150 грам.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто на оладки, необхідно спочатку з’єднати в мисці наступні інгредієнти: вбити 2 яйця, влити 4 столові ложки олії соняшникової та додати 1 склянку цукру. Все це слід гарненько збивати міксером, поки цукровий пісок повністю розчинитися і зникнуть грудочки.
Потім в миску просіваємо через сито три склянки пшеничного борошна, додаємо в неї одну столову ложку дріжджів і перемішуємо. Після цього борошно поступово з’єднуємо з теплим молоком і яєчної сумішшю. Все акуратно перемішуємо виделкою, щоб вийшла однорідна маса. Ми залишаємо тісто хвилин на 20, в теплому місці, накривши харчовою плівкою. Це необхідно для його «дозрівання». По закінченню цього часу, ще раз перемішати тісто.
Після того, як дріжджове тісто для оладок настоялося, починаємо їх випікати. Для початку сильно розігріваємо сковороду, трохи змащуємо її олією і викладаємо по одній порціонної ложці тесту. Як тільки одна зі сторін оладок підсмажиться, перевертаємо лопаткою на іншу сторону. Так чинимо з усім тестом. При цьому кришкою, під час смаження, накривати, ні в якому разі, не потрібно.
Підсмажені млинці знімаємо зі сковороди і укладаємо стопкою на блюдо. Даємо трохи призуп, в цей час готуємо сметанний крем для оладок.
Для приготування крему нам необхідно збити міксером 150 грам сметани і 150 грам цукру, щоб повністю розчинився цукровий пісок.
Промащуємо кожен оладок кремом з усіх боків, (можна навіть вмочати в кремі) і накладаємо один на одного. Тепер залишилося поставити їх в тепле місце хвилин на 40, для того, щоб вони повністю просочилися.
Тепер можна подавати до столу. Зберігати оладки необхідно в прохолодному місці, можна в холодильнику, при цьому, розігрівати не варто. Оладки зі сметаною приготовані за цим рецептом, залишаться м’якими і на інший день.
Смачного!