Патисони я люблю в будь-якому вигляді. Вони дещо відрізняються своїм смаком від кабачків, тому навіть один і той же блюдо, наприклад суп, буде різним на смак, якщо його приготувати з кабачком, і якщо його приготувати з патисонів.
А ще дуже смачні патисони мариновані зі спеціями. Виходять вони хрусткими і незвичайними, так що їх однозначно варто закрити на зиму. Для закаток я завжди беру яскраво-жовті овочі, щоб похмурим зимовим днем, яскравий шматочок літа в банку піднімав настрій. Хоча це не принципово – звичайні зелені овочі нічим не поступаються за смаковими якостями. Я пропоную свій рецепт маринованих патисонів на зиму, за яким роблю заготовки щороку.
Інгредієнти на 1 л банку:
- Часник – 2 зубки
- Листочки вишні і смородини – по 2 шт.
- Патисони – 3 шт. (Середніх)
- Лист хрону – 2 шт.
- Кріп з суцвіттями – 4 гілки
- Зерна гірчиці – 1 ч.л.
- Зерна коріандру – ½ ч.л.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
Для маринаду:
- Оцет – 30 г
- Сіль – 30 г
- Цукор – 30 г
Також ділюся найвдалішим рецептом маринованих кабачків, який дістався мені від мами, а ще – як смачно замаринувати помідори і огірки в банки на зиму.
Як консервувати патисони на зиму в банках
Патисони добряче помила.
Відрізала хвостики, розрізала кожен на 5-6 частин.
На дно стерилізованої банки виклала листочок смородини, вишні, кинула зубок часнику і насипала все спеції.
Потім кинула лист хрону і кріп. Виклала патисони до половини банки.
Потім знову поклала шар зелені – листочки, кріп, вкинули зубок часнику.
Наповнила патіссончікамі доверху банки.
У каструлі закип’ятити 1 літр води.
Залила патисони, накрила прокипяченной в воді кришкою і залишила на 15 хвилин.
Потім злила воду, довела її до кипіння і залила вдруге. Залишила ще раз на 15 хвилин.
Частину, що залишилася в каструлі воду вилила – вона не потрібна. Через 15 хв злила воду назад в каструлю, довела її до кипіння, кинула сіль і цукор, а оцет влила безпосередньо в банку. Влила киплячий маринад і відразу ж закатала.
Банку поставила «догори ногами», закутала і залишила в такому вигляді до повного охолодження.
Ось і все, патисони на зиму готові!
Смачного!