Рецепт маринованих патисонів на зиму

Патисони я люблю в будь-якому вигляді. Вони дещо відрізняються своїм смаком від кабачків, тому навіть один і той же блюдо, наприклад суп, буде різним на смак, якщо його приготувати з кабачком, і якщо його приготувати з патисонів.

Патисони в банках

А ще дуже смачні патисони мариновані зі спеціями. Виходять вони хрусткими і незвичайними, так що їх однозначно варто закрити на зиму. Для закаток я завжди беру яскраво-жовті овочі, щоб похмурим зимовим днем, яскравий шматочок літа в банку піднімав настрій.  Хоча це не принципово – звичайні зелені овочі нічим не поступаються за смаковими якостями. Я пропоную свій рецепт маринованих патисонів на зиму, за яким роблю заготовки щороку.

Інгредієнти на 1 л банку:

  • Часник – 2 зубки
  • Листочки вишні і смородини – по 2 шт.
  • Патисони – 3 шт. (Середніх)
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Кріп з суцвіттями – 4 гілки
  • Зерна гірчиці – 1 ч.л.
  • Зерна коріандру – ½ ч.л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.

Для маринаду:

  • Оцет – 30 г
  • Сіль – 30 г
  • Цукор – 30 г

Також ділюся найвдалішим рецептом маринованих кабачків, який дістався мені від мами, а ще – як смачно замаринувати помідори і огірки в банки на зиму.

Як консервувати патисони на зиму в банках

Патисони добряче помила.

Відрізала хвостики, розрізала кожен на 5-6 частин.

На дно стерилізованої банки виклала листочок смородини, вишні, кинула зубок часнику і насипала все спеції.

Потім кинула лист хрону і кріп. Виклала патисони до половини банки.

Потім знову поклала шар зелені – листочки, кріп, вкинули зубок часнику.

Наповнила патіссончікамі доверху банки.

У каструлі закип’ятити 1 літр води.

Залила патисони, накрила прокипяченной в воді кришкою і залишила на 15 хвилин.

Потім злила воду, довела її до кипіння і залила вдруге. Залишила ще раз на 15 хвилин.

Частину, що залишилася в каструлі воду вилила – вона не потрібна. Через 15 хв злила воду назад в каструлю, довела її до кипіння, кинула сіль і цукор, а оцет влила безпосередньо в банку. Влила киплячий маринад і відразу ж закатала.

Банку поставила «догори ногами», закутала і залишила в такому вигляді до повного охолодження.

Ось і все, патисони на зиму готові!

Смачного!