Салат з болгарським перцем
Пропонуємо вам спробувати смачний салат з болгарським і перцем за мотивами рецептів грузинської кухні. У домашніх умовах запечений перець для цієї страви можна приготувати на грилі або в духовці. Для заправки соковитою м’якоті жодного майонезу не використовується, тільки корисні інгредієнти.
Безліч страв колоритною кухні Грузії уявити без горіхів і овочів просто неможливо. І не тільки тому, що це смачно. Таких корисних речовин, які, наприклад, завдяки волоських горіхів отримує людський організм, мабуть, немає ні в одному іншому їх «побратимі».
Волоські горіхи прикрашають і надають особливу смакову огранювання не тільки всіляких десертів. У цьому ви можете переконатися самі, приготувавши салат з даного рецептом.
Салат із запеченою перцем і горіхами
покроковий фото рецепт
Складові:
- перець солодкий (краще червоний або помаранчевий) – 500 г .;
- лимонний сік – одна ч. л .;
- сметана (не дуже рідка) – 150 г .;
- часник – п’ять часточок;
- волоські горіхи (без шкаралупи!) – 200 г .;
- перець мелений чорний;
- петрушка;
- сіль.
Процес приготування:
Підготуйте інгредієнти згідно зі списком, поданим више.Кстаті, на фото немає одного важливого інгредіента.Не всім подобається готувати з часником страви для гостей. Проте страх, що вибагливі їдці відмовляться від салату з часниковим відтінком, не причина його не використовувати зовсім.
Сполосніть лимон, петрушку, яскраві перчин.
Запечіть перці в духовці. Для цього вам буде потрібно приблизно півгодини: за 15 хвилин для кожного бочка (180-200 градусів). Щоб овочі не пригорали і сік не приставав до листу, вистелити його фольгою.
Перед тим, як очищати печені перці від нутрощів, насіння і перегородок, загорніть їх на пару хвилин в звичайні целофанові кульки.
По-перше, трохи охолонуть. По-друге, шкурка сама легко буде відходити від стеночек.
Без неї салат вийде ніжніше.
Почистіть горіхи і часник.
Якщо ви любите хрусткі горішки, то перед тим, як ставити їх всім подальших процедур, обсмажте ядра на сухій сковороді.
Надішліть в ступку трохи подрібнений ножем часник. Розтлумачте його, поступово підсипаючи горіхи, просочуючи їх часниковим ароматом. Але не перетворюйте все в борошно.
Поки ви будете займатися цим процесом, підійде час для обробки перців: очистіть їх і наріжте.
З’єднайте соковиту м’якоть і горіхово-часникову масу з лимонним соком, сіллю і меленим перцем.
Заправте густою сметаною.
Посипте листям петрушки. Перемішайте овочевий салат і відразу ж приступайте до дегустації!
Автор рецепта і фото: Галина Олександрівна