Корейська морква хороша не тільки сама по собі, але і в складі різних салатів. Відомо, що корейська морквина – це дуже гострий салат, тому пропонуємо додати до неї печінку і гриби. За бажанням яловичу печінку можна замінити більш ніжною курячої.
Робиться закуска швидко, з’їдається теж!
Салат з корейської моркви з печінкою
Складові:
- Печінка яловича – 500гр.,
- Морква корейська – 500гр,
- Цибуля ріпчаста середній – 4 головки,
- Гриби – 500гр.,
- Майонез за смаком,
- Соняшникова олія для смаження цибулі.
Процес приготування:
У покроковому фото рецепті салат готується в мультиварці, однак ніщо вам не може перешкодити посмажити або згасити печінку з цибулею традиційним способом на сковороді.
Для початку цибуля ріпчаста чистимо і нарізаємо дрібно (цибулю можна порізати і півкільцями, це вже на ваш смак). Включаємо мультиварку, наливаємо трохи соняшникової олії, і обсмажуємо там цибулю на режимі "випічка" протягом 10 хвилин або до напівготовності (в залежності від потужності агрегату).
Поки цибуля смажиться, промиваємо печінку, очищаємо від плівочок, нарізаємо кубиками або тоненькими брусочками (головне, щоб не було крупно), і відправляємо в мультиварку до цибулі. Мультиварку встановлюємо на режим "випічка" на 20 хвилин і смажимо все до сигналу. Можна кілька разів перемішати.
Після сигналу все викладаємо в глибокий салатник і даємо трохи охолонути.
Готову корейську моркву додаємо в салат до печінки і цибулі. Іноді морква дуже довга, тоді соломку краще порізати, де то 5-10см завдовжки.
Далі займаємося грибами. У рецепті використовуються заморожені опеньки, але можна взяти шампіньйони, а в сезон – будь-які свіжі гриби. Або при непереносимості (нелюбові до цього інгредієнта), гриби можна виключити, закуска виходить не менш смачною.
Гриби нарізаємо дрібно і обсмажуємо з додаванням соняшникової олії на сковорідці або в мультиварці в режимі "випічка" під закритою кришкою протягом 20 хвилин. Гриби треба помішувати, щоб вода з них випаровувалася рівномірно.
Відправляємо грибочки в салатницю до решти інгредієнтів. Заправляємо салат з печінки, грибів і корейської моркви майонезом і подаємо до столу.
У покроковому МК для приготування салату використовувалася мультиварка Panasonic SR-TMH18.
За рецепт дякуємо Боброву Олену.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!