Салат з печінкою і морквою



Корейська морква хороша не тільки сама по собі, але і в складі різних салатів. Відомо, що корейська морквина – це дуже гострий салат, тому пропонуємо додати до неї печінку і гриби. За бажанням яловичу печінку можна замінити більш ніжною курячої.

Робиться закуска швидко, з’їдається теж!

Салат з корейської моркви з печінкою

Салат з печінкою і морквою

Складові:

  • Печінка яловича – 500гр.,
  • Морква корейська – 500гр,
  • Цибуля ріпчаста середній – 4 головки,
  • Гриби – 500гр.,
  • Майонез за смаком,
  • Соняшникова олія для смаження цибулі.

Процес приготування:

Салат печінку морква цибуля грибиУ покроковому фото рецепті салат готується в мультиварці, однак ніщо вам не може перешкодити посмажити або згасити печінку з цибулею традиційним способом на сковороді.

Лук на салат в мультиварціДля початку цибуля ріпчаста чистимо і нарізаємо дрібно (цибулю можна порізати і півкільцями, це вже на ваш смак). Включаємо мультиварку, наливаємо трохи соняшникової олії, і обсмажуємо там цибулю на режимі "випічка" протягом 10 хвилин або до напівготовності (в залежності від потужності агрегату).

Печінка на салат в мультиварціПоки цибуля смажиться, промиваємо печінку, очищаємо від плівочок, нарізаємо кубиками або тоненькими брусочками (головне, щоб не було крупно), і відправляємо в мультиварку до цибулі. Мультиварку встановлюємо на режим "випічка" на 20 хвилин і смажимо все до сигналу. Можна кілька разів перемішати.

Після сигналу все викладаємо в глибокий салатник і даємо трохи охолонути.

Готову корейську моркву додаємо в салат до печінки і цибулі. Іноді морква дуже довга, тоді соломку краще порізати, де то 5-10см завдовжки.

Далі займаємося грибами. У рецепті використовуються заморожені опеньки, але можна взяти шампіньйони, а в сезон – будь-які свіжі гриби. Або при непереносимості (нелюбові до цього інгредієнта), гриби можна виключити, закуска виходить не менш смачною.

Гриби нарізаємо дрібно і обсмажуємо з додаванням соняшникової олії на сковорідці або в мультиварці в режимі "випічка" під закритою кришкою протягом 20 хвилин. Гриби треба помішувати, щоб вода з них випаровувалася рівномірно.

Салат з печінкою і морквоюВідправляємо грибочки в салатницю до решти інгредієнтів. Заправляємо салат з печінки, грибів і корейської моркви майонезом і подаємо до столу.

У покроковому МК для приготування салату використовувалася мультиварка Panasonic SR-TMH18.

За рецепт дякуємо Боброву Олену.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!