Пропонуємо сьогодні приготувати простий і дуже смачний салат з сиром і яйцем. Є припущення, що салатик називається Єврейським через свою гостроти. Імовірно скуповуючи господиня спеціально його таким зробила, щоб гості не з’їли дуже багато. Але навіть якщо це так і було, задумка не вдалася. Винайдене страва вийшла пікантним і від цього ще більш смачним. Використовувати єврейський салат з плавленим сиром можна як самостійну страву. А можна начиняти їм тарталетки, рулетики з лаваша. Відмінними вийдуть бутерброди з гострою яєчною масою і гілочкою зеленого кропу.
Салат з сиром і яйцем Єврейський
Для єврейського салату підійде будь-який плавлений сир, навіть найдешевший. Якщо купуєте сирок високої жирності, є ймовірність, що він буде дуже м’яким. В такому випадку натирати на тертці його буде незручно. Щоб полегшити процес, варто прибрати брикет в упаковці в морозильну камеру. Через десять хвилин він застигне, і його буде набагато простіше подрібнити.
Єврейський салат рецепт з фото
Складові:
- сирок плавлений – 80 г;
- яйця – 2 шт .;
- часник – 2 великих зубки;
- майонез.
Процес приготування:
Всі продукти можна натирати за допомогою дрібної насадки терки. Спочатку подрібнюємо таким способом плавлений сирок.
Курячі яйця відварюємо в чистій воді. Ретельно охолоджуємо, щоб не обпектися в процесі подальшого приготування. Очищаємо їх від шкаралупи. Натираємо на тертці.
Часник очищаємо від шкірки. Потім його необхідно пропустити через спеціальний прес. Якщо такого в будинку немає, можна використовувати ту ж дрібну насадку терки. Тільки в останньому випадку варто берегти руки, щоб не поранитися.
Пересипаємо все заготовлені інгредієнти в чисту миску. Кладемо туди ж майонез. Перемішуємо. Пробуємо. Можливо, потрібно буде досолити, але зовсім небагато.
Перекладаємо єврейський салат в невелику піалу або відповідний за розмірами салатник.
Як приготувати салат з сиром і яйцем розповіла Олена, рецепт і фото автора.