Ожина є дуже цікавим продуктом, з її допомогою можна творити справжні кулінарні шедеври. Вона володіє незвичайним смаком, в якому переважають солодкі нотки і легка кислинка. Ягода здатна привернути увагу справжніх гурманів. Рецептів з використанням ожини сила-силенна, ми з вами готували в одному з випусків сиру ожину, протерту з цукром, а ще дуже популярним є варення. Це варення з ожини варять на зиму з цілих ягід. Пропонуємо запастися їм в сезон і насолоджуватися всією сім’єю.
Варення з ожини на зиму
покроковий фото рецепт
Для початку необхідно підготувати ожину. Перевагу слід віддавати тільки пружним і стиглим ягодам. Так варення вийде більш густим. З них необхідно прибрати все сміття, листя. Потім промити під водою. Для цього бажано використовувати обприскування, щоб ягоди не пом’ялися.
Прибирати хвостики потрібно тільки з промитих ягід. Робити це потрібно акуратно, з використанням кругових рухів. Так, щоб не пошкодити ожину.
Складові:
- ожина – 1 кг;
- цукор – 800 грам.
Процес приготування:
Потім ягоди необхідно засипати в посуд для подальшої варіння, і додати цукор. Ягідну суміш слід поставити на плиту і варити на невеликому вогні, при цьому постійно помішуючи. Цьому процесу доведеться приділити особливу увагу, варення не повинно підгорати.
Після того, як маса закипіла, її необхідно прибрати з вогню. Так вона повинна простояти протягом 5-6 годин.
Після закінчення відведеного часу, варення знову потрібно поставити на плиту і варити протягом півгодини. Цього часу достатньо, щоб воно доварити.
Ожиновому варення готове. Залишилося його лише закатати в банки.
Для консервування банки і кришки необхідно заздалегідь підготувати. Для цього їх обов’язково потрібно простерилізувати. Банки можна просто обшпарити окропом, а кришки прокип’ятити кілька хвилин у воді. Ягідна суміш розкладається по банках, і закручується кришками.
Щоб бути впевненим, що процес консервування пройшов успішно, банки необхідно перевернути догори дном і укутати. У такому положенні вони знаходяться добу. Після закінчення даного часу банки можна прибирати в прохолодне місце для подальшого зберігання.
Варення з ожини виходить дуже смачним і корисним, воно особливо припаде до душі любителям солодкого. Якщо випаде можливість, обов’язково потрібно спробувати цей рецепт.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Алиме Акмолаева