Варення – це найпоширеніша заготовка на зиму. Його варять з ягід, фруктів, овочів і навіть з бур’янів. Досвідчені господині знають, що готувати цей солодкий десерт нескладно, а склад компонентів може бути найрізноманітнішим. Сьогодні вашій увазі пропонується незвичайний рецепт солодкої заготовки. Ми будемо готувати варення з м’яти з медом і лимонною кислотою. Зробити це в домашніх умовах досить просто, якщо правильно підготувати найголовніший інгредієнт – м’яту.
Поради:
Листочки м’яти перед варінням слід ретельно перебрати, видаливши пошкоджені частини. Краще використовувати свіже листя, зібрані безпосередньо перед приготуванням.
Листя м’яти можна заморозити і готувати варення у міру потреби і бажання.
З карамельної м’яти виходить смачне варення, яке припаде до душі вашим близьким. Варення використовується при приготуванні вітамінних гарячих і холодних напоїв, алкогольних коктейлів, для різнокольорових желейних тортиків і інших десертів. Можна використовувати його і як соус до м’яса. Замість лимона використовується лимонна кислота. М’ятна варення виходить дивно красивим, ароматним і приємним на смак. Щоб в цьому переконатися потрібно просто його приготувати, а наш рецепт вам в цьому допоможе.
Варення з м’яти рецепт з фото
як приготувати м’ятна варення рецепт з фото
Складові:
- м’ята свіжа (краще сорт карамель) – 100 грам,
- вода – 250 мл,
- цукор – 250 грам,
- мед – 60 грам,
- лимонна кислота -1 чайна ложка,
- желфікс – ½ пачки.
Процес приготування:
Залити чисту м’яту водою, додати лимонну кислоту і повільно нагрівати.
Кип’ятити таким чином 20 хвилин.
Листочки м’яти відцідити, додати всі інші інгредієнти і варити ще 20 хвилин.
Розлити по чистим банкам, закрити варення з м’яти на зиму кришками.
Смачне і ароматне м’ятна варення буде відмінним доповненням в меню буднів і свят.
Варення з м’яти: рецепт з фото від Нати Комарової