Желе з червоної смородини на зиму



Червона смородина – ягода, безумовно, корисна. Ось тільки через свого характерного кислого смаку не всім вона подобається, та й при деяких захворюваннях в свіжому вигляді вживати ягоди просто не рекомендується. А ось заготовки на зиму з червоної смородини дуже вдалі. Різноманітні компоти, джеми, конфітюри, пастила виходять яскравими, насиченими за смаком. Але особливо чудовим виходить желе з червоної смородини на зиму. Соковитого червоного кольору, з інтенсивним кисло-солодким смаком – справжній вишуканий десерт!

Желе з червоної смородини на зиму

Желе з червоної смородини на зиму

Червоні ягоди смородини багаті на пектин, тому заготівля з них прекрасно загусає без додаткових желирующих коштів: без желатину і агару. Досить в сік додати потрібну кількість цукрового піску.

Зустрічаються в мережі рецепти смородинового желе без варіння, але цей – з короткочасної варінням, що дозволяє зберігати заготовку без холодильника.

покроковий фото рецепт смородинового желе

Складові:

Желе із смородини інгредієнти

  • червона смородина – 1 кг,
  • цукровий пісок – 1,8 кг.

Процес приготування:

Кисті смородини промийте під проточною водою. Потім дайте трохи просохнути, ягоди зніміть з гілочок. Тепер наше завдання відокремити сік з ягід. Для цього смородину потрібно подрібнити. Можна пропустити через м’ясорубку, придушити ягоди дерев’яним товкачем або ж перебити блендером – виберіть для себе найбільш зручний і швидкий варіант.

подрібнити порічок

Пюре зі смородини перетріть через сито або відіжміть рідину за допомогою марлі.

У вийшов сік засипте цукровий пісок і ретельно розмішайте. Каструлю з ягідної сумішшю помістіть на середній вогонь, доведіть вміст до кипіння. А потім, стримавши вогонь, варіть майбутнє ягідне желе протягом 15 хвилин, не забуваючи при цьому час від часу помішувати.

Пюре зі смородини

Поки желе вариться, приготуйте посуд для зберігання заготовки: банки ретельно вимийте содою або миючим засобом, простерилизуйте їх над парою 10 хвилин. Металеві кришки прокип’ятіть протягом 5 хвилин, потім дайте їм обсохнути на рушник.

Банки для желе зі смородини

У підготовлені банки розлийте кипляче желе.

Желе з червоної смородини

Банки з желе з червоної смородини закатати металевими кришками, охолодіть. Зберігайте закачування в сухому, прохолодному місці. Спочатку заготовка буде схожа на тягучий ягідний сироп, а через добу-дві маса почне густіти і желіроваться.

Як приготувати желе зі смородини

Як приготувати желе з червоної смородини на зиму розповіла Ксенія, рецепт і фото автора.

смородинове желе