Баклажани з помідорами і часником на зиму



Салат з баклажанів, перцю та помідорів на зиму – це дуже смачна заготівля. І на відміну від багатьох інших рецептів за участю цих овочів, ще й вельми проста. Настільки, що з нею впорається навіть той, хто ніколи не займався закачування!

Зимова заготівля

Мені дуже подобається цей рецепт своєю простотою, і своїм результатом. Щозими такі баклажанчики у нас «йдуть» першими, і кожен раз я думаю, що на наступний рік потрібно зробити більше. Роблю більше – і все одно вони швидше всіх закінчуються. Загалом, спробуйте і ви приготувати таким чином синенькі – впевнена, ви оціните цей рецепт по достоїнству!

Складові:

  • Баклажани молоденькі – 600 г
  • Солодкий болгарський перчик – 300 г
  • Ріпчасту цибулю – 300 г
  • Помідори – 300 г
  • Часник – 1 невелика головка
  • Перець чилі – 1-2 см
  • Олія соняшникова – 60 мл
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.

* З цієї кількості виходить 2 півлітрові баночки.

Баклажани з помідорами і часником – на зиму улюблений рецепт. Але також люблю закривати смажені синенькі з часником. Цей рецепт простіше і трохи швидше готується, за смаком теж відмінний, готую такі баночки для різноманітності. Ну а тим, хто шукає ще цікаві варіанти зимових закруток, можна порадити:

  1. Баклажани як гриби – готується без використання спецій «зі смаком грибів» і без іншої хімії.
  2. Сині з болгарським перцем – секрет в зелені петрушки і кропу.
  3. Баклажани з базиліком – це вже зовсім нестандартний рецепт, дуже смачний, але не популярний через такого інгредієнта в складі, як червоний винний оцет, що використовується для консервації.

Салат з баклажанів з помідорами на зиму – рецепт з фото крок за кроком

На дно миски або каструлі, в якій буде готуватися наш баклажановие-помідорний салат, насипаємо по ложці солі і цукру (без гірки!), Вливаємо оцет і рослинне масло.

Масло з сіллю і оцтом

Потім по черзі складаємо городину в міру їх підготовки.

Нарізаний полуколечкамі цибулю.

Соломкою нарізаний солодкий перець.

Помитий і нарізаний кругляшками товщиною по 0,5-0,7 см баклажан.

шари овочів

Потім помідор часточками. Тонкими кружальцями перець чилі.

Натертий на дрібній тертці часник (можна пропустити його, як варіант, через прес).

Примітка: з цієї кількості чилі і часнику виходить не прямий дуже вогненний салат – він остренький, але в міру. Якщо хочете гостріше, тоді кидайте більше перцю і часнику.

Всі овочі гарненько перемішала, залишила на 10 хвилин.

Потім поставила миску на плиту, накрила кришкою і з моменту закипання варила 45 хвилин на тихому вогні.

Підготувала банки і кришки – помила, простерилізувати їх. Банки – в мікрохвильовці, кришки прокип’ятити у воді.

Зварені баклажани з помідори розклала по банках.

Закупорена кришками. Перевернула догори ногами і закутала. Залишила до повного охолодження.

Ось і все, дуже смачний салат з баклажанів з помідорами готовий!

Ось такі красиві баночки вийшли.

Рецепт від Тетяни Ш. Приємного апетиту!