Суп з глив



Останнім часом супи я стала варити в мультиварці. Приготовлені таким чином перші страви завжди виходять дуже яскравими на смак. Сьогодні, мені б хотілося поділитися з вами рецептом приготування грибного супу з яйцем. З грибів для приготування супу будемо використовувати гливи, точно так само можна приготувати суп з печерицями. Приготування супу на плиті аналогічно процесу викладеного нижче.

Легкий суп з грибами і яйцем в мультиварці

Суп з глив

На приготування супчика у вас піде зовсім небагато часу і сил. Суп з вешенками виходить неймовірно смачним і ситним, не дивлячись на те, що він готується без м’яса. Сподіваюся, що ви обов’язково приготувати грибний суп по запропонованим рецептом.

Складові:

  • Гриби (гливи або шампіньйони) – 250 грам,
  • Картопля – 1 великий бульба або кілька середніх,
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • Морква – 1 штука,
  • Вода – 1500 мл,
  • Яйце куряче – 1 штука,
  • Часник – 1 зубчик,
  • Рослинна олія 30 мл,
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

гриби гливиГриби треба дуже добре промити під проточною водою (не замачівая). Потім грибочки нарізаємо невеликими шматочками.

Лук в супДуже дрібно нарізаємо цибулю.

Морква в супОчищену моркву натираємо на крупній тертці.

Суп з глив в мультиварціУ каструлю або чашу мультиварки наливаємо рослинне масло. Вибираємо режим «Випічка» встановлюємо тривалість циклу 30 хвилин. Закладаємо нарізану цибулю, гриби і моркву. Додаємо пропущений через прес часник. Обсмажуємо овочі та гриби 15 хвилин під закритою кришкою і 15 хвилин під відкритою кришкою. На плиті, звичайно, цей процес займе трохи менше часу.

Картопля в суп з грибамиТим часом очищений і промитий картопля нарізаємо його дрібними кубиками або тонкими брусочками.

Грибний суп з вешенкамиУ каструлю або чашу мультиварки з пасеровані овочі заливаємо воду і кладемо в неї картоплю. Мультиварку переводимо на програму «Варка на пару». Виставляємо 20 хвилин часу.

Грибний суп з яйцемВ окремій чашці за допомогою віночка збиваємо одне куряче яйце. І за 5 хвилин до закінчення режиму вливаємо його в суп тонкою цівкою. Перемішуємо. Додаємо сіль і спеції за смаком. Смачний і легкий грибний суп з яйцем готовий! Таке суп з глив можна подавати до столу зі сметаною.

За рецепт і покрокові фото дякуємо Юлію Астаф’єву.

Приємного апетиту і хороших рецептів!

Суп з фрикадельками курячий— Як приготувати суп з фрикадельками – >>