М’ясний паштет



Запечена в духовці м’ясний паштет з шпинатній начинкою і ароматом часнику – дуже ситне блюдо, яке може прикрасити буденний стіл або стати справжньою окрасою святкового меню. Ідеальний привід для приготування м’ясного паштету, фаршированого шпинатом, – Великдень, адже після поста на стіл можна знову ставити м’ясні вишукування. Готувати таке блюдо досить просто: воно не вимагає вашої постійної присутності на кухні. Разом з тим, паштет готується кілька годин: м’ясо в паштет спочатку гаситься, а потім подрібнюється і запікають у духовці.

м’ясний паштет

м'ясний паштет

Рецепт передбачає приготування паштету без печінки. Якщо з якоїсь причини ви не вживаєте цей продукт – закуска саме для вас. До складу паштету входять два види м’яса: свинина і яловичина. Домашній м’ясний паштет найкраще подавати охолодженим, з шматочком свіжого хліба або підсмажених грінок з часником, іншому, як і домашню печінкову ковбасу

Також для приготування цієї страви вам знадобляться кухонний комбайн або м’ясорубка, вузька форма для запікання з високими бортами, пергамент для випічки.

покроковий фото рецепт

Складові:

М'ясний паштет інгредієнти

  • яловичина або телятина – 700 г,
  • свинина – 500 г,
  • свіже сало – 300 г,
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.,
  • яйця – 4 шт.,
  • шпинат – 2 великих пучка,
  • часник – 4 зубчики,
  • сіль за смаком,
  • приправи до м’яса – за смаком,
  • вершкове масло – 20 г (1/10 пачки),
  • маленькі несолодкі булочки – 2 шт. (Або 1/3 батона),
  • вода – 2 ст.

Процес приготування:

Перша частина приготування паштету – це гасіння м’ясних інгредієнтів. Поставте на невеликий вогонь каструлю з товстим дном і, поки вона розігрівається, наріжте сало на шматочки. Занадто тонкими їх робити не потрібно: все одно потім всі частини сала перемелють в однорідну масу. Шматочки сала викладіть на дно розігрітій каструлі – нехай тануть.

М'ясні інгредієнти для паштету

Свинину наріжте на великі порційні шматочки – розміром приблизно по 4 см. Їх викладіть в ту ж каструлю поверх сала.

Свинина для м'ясного паштету

Потім такими ж шматочками наріжте телятину і викладіть її до решти інгредієнтів. Перемішайте їх і дайте обсмажити протягом 5 хвилин. Завдяки тому, що першим інгредієнтом в каструлі стало сало, м’ясо не буде прилипати до дна і стінок каструлі: під час вимішування інгредієнтів вони змажуть жиром, витоплений з шпику.

Телятина для м'ясного паштету

Посоліть м’ясну заготівлю і додайте приправи до м’яса. Залийте каструлю двома склянками води, ще разок все перемішайте і майже повністю накрийте посудину кришкою.

Паштет без печінки

Поки м’ясо гаситься, почистіть цибулю і наріжте його великими кільцями. Перемістіть шматочки цибулі в каструлю, перемішайте з іншими інгредієнтами і знову майже повністю накрийте кришкою.

М'ясо цибулю тушкувати

Гасіть м’ясо на невеликому вогні півтори години, а потім спробуйте на предмет готовності. Готове м’ясо остудіть.

Тушковане м'ясо для паштету

Шумівкою перекладіть шматочки м’яса з салом і цибулею в кухонний комбайн з насадкою-ножем. Подрібніть ці інгредієнти. У рідини, що залишилася від гасіння, вимочіть булочки, і помістіть їх в чашу комбайна (до подрібненого м’яса).

Як приготувати м'ясний паштет

Увімкніть комбайн і перемеліть булочки разом з м’ясом в однорідну масу. По одному додайте в масу сирі яйця і все разом перемішайте. Основа паштету з м’яса готова!

Хліб яйця для паштету

Шпинат добре промийте і наріжте на кухонній дошці.

Нарізати шпинат для паштету

На сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть в неї шпинат. Часник почистіть і пропустіть через землянку. Кашку з часнику викладе на сковороду, розмішайте зі шпинатом і прожарьте протягом 2 хвилин.

Обсмажити часник шпинат

Форму для запікання застеліть пергаментом. Викладіть в неї половину м’ясного паштету.

Форма для запікання паштету

Зверху на паштет помістіть начинку зі шпинату і часнику.

Часник шпинат в паштет

Зверху викладіть залишився паштет і сформуйте ложкою діагональні поглиблення для краси.

Паштет м'ясний домашній

Поставте м’ясний паштет в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом півгодини.

М'ясний паштет в духовці

Запечена м’ясний паштет в духовці готовий! Перед подачею на стіл вийміть його з глибокої форми, перекладіть на плоску тарілку і притрусіть зеленню.

Паштет з м'яса

Смачного!

За рецепт і фото дякуємо Вікторію.