Курка в світі кулінарії – досить універсальний продукт. Різноманітні страви готують і з курячих сердець і шлунків. І, звичайно ж, давно освоїли такий курячий субпродукт як печінку. Вона приваблива для кухонних майстрів, напевно, з двох причин. Перша – ніжність, смак і аромат, властиві курці. Друга – дуже цікава текстура, яка відмінно підходить і для перших страв, і для других, і навіть для салату! Якраз салат з курячою печінкою і спробуємо приготувати.
Салат з курячою печінкою
покроковий фото рецепт з цибулею, яйцем, капустою і помідорами
- 500 грам курячої печінки;
- 1 невелика цибулина;
- 2-3 зубчики часнику;
- 250 г помідорів чері;
- 150 г консервованої кукурудзи;
- 2 курячих яйця, відварених круто;
- невеликий качан китайської капусти;
- 2 столових ложки оцту;
- 4 столові ложки рослинної (оливкової) олії;
- 1 столова ложка сметани;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Насамперед поріжемо курячі печінки на невеликі шматочки.
Цибулину очистимо і поріжемо пір’ям, тобто вздовж росту волокон.
Обсмажуємо цибулю на сковороді на невеликій кількості рослинного масла. В кінці обсмажування цибулі додаємо в сковорідку столову ложку оцту і Томім на вогні ще хвилини півтори.
Лук викладаємо з сковороди і поміщаємо туди печінку курки, обсмажуємо до готовності на середньому вогні.
Тим часом підготуємо інші інгредієнти салату. Китайську капусту ріжемо дрібно.
Відварені яйця розрізаємо на четвертинки.
Дрібні помідори ділимо на половинки.
Складаємо в одну посуд смажену цибулю, печінку, помідори, капусту. Додаємо до них солодку консервовану кукурудзу.
Добре перемішуємо салат.
Готуємо заправку: змішуємо 4 столові ложки олії зі сметаною і залишилися оцтом, додаємо до них видавлений через прес часник, сіль і спеції за смаком. Перемішуємо салатну заправку.
Розкладаємо салат по тарілках, зверху кладемо 1-2 четвертинки яйця і поливаємо заправкою.
Смачний салат з курячою печінкою готовий! Подавати його можна відразу ж, якщо ви хочете порадувати гостей або домочадців його теплою версією, але і в холодному вигляді він дуже смачний. Смачного!
До речі, таке блюдо можна «забезпечити» ще одним інгредієнтом, який зробить його смак і структуру більш цікавими. Візьміть білий хліб, поріжте дрібно, збризніть рослинним маслом і обсмажте на сковороді до золотого кольору. Утворені сухарики додайте в салат прямо перед його подачею.
Автор рецепта і фото: Софія Березина.
Рецепт № 2
Рецептів теплих салатів багато, і основою часто беруться відварну картоплю, квасолю, макаронні вироби. Багато теплих салатів серед вегетаріанських страв, з додаванням грибів і круп. Фантазії немає меж. Ми ж візьмемо за основу курячу печінку з овочами. Ця страва може замінити цілий обід за своїми складовими.
Теплий салат з курячою печінкою
- печінка куряча – 400 г,
- перець болгарський (краще різних кольорів) – 2 шт.,
- морква середня – 1 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- масло рослинне,
- сіль, спеції.
Печінку можна використовувати будь-яку, але ми будемо використовувати курячу. Печінку добре промиваємо, видаляємо всі прожилки і жовчні протоки, нарізаємо на середні шматочки. Замочимо в молоці, для видалення металевого присмаку.
Цибуля ріпчаста очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.
Ставимо сковороду на плиту і нагріваємо її на середньому газу, додаємо рослинне масло, викладаємо на сковороду печінку, розподіляємо рівномірно і доводимо до стану, коли печінку змінить колір, трохи посвітлішає. Після цього додамо до неї нарізану цибулю, обсмажуємо все помішуючи.
Морква добре промиваємо щіткою, очищаємо від верхньої шкірки і натираємо на крупній тертці, додаємо в сковороду до печінки з цибулею. Обсмажуємо все інгредієнти ще 3 хвилини.
Перець болгарський промиваємо, очищаємо від серцевини, видаляємо насіння, ріжемо півкільцями.
Додаємо в сковорідку до обсмажують м’яса і овочів.
Суміш солимо, перчимо і додаємо будь-які спеції до м’яса. Загальний час приготування на сковороді не більше 15 хвилин. Для готовності печінки цього часу достатньо, інакше вона стає жорсткою, а овочі за цей час не встигають сильно розваритися.
На велику тарілку розкладаємо листя салату, викладаємо приготований теплий салат, посипаємо зеленню за смаком. Для бажаючих можна додатково приготувати ще трохи салатної заправки. До цього салату підійде заправка на основі рослинної олії.
У оливкова олія (50 мл) додаємо 1 чайну ложку винного оцту, 1 чайну ложку гірчиці, все добре перемішати до однорідної маси і полити зверху цією сумішшю наш салат.
Смачного.
Автор Наталія Ткаченко
Рецепт № 3
Моя сім’я дуже любить різноманітні страви з курячої печінки. Я постійно шукаю для них нові рецепти, щоб порадувати їх і урізноманітнити наш стіл. Сьогодні я відкрила рецепти, які зберегла на своєму комп’ютері в спеціальній папці «Кулінарія». Виявилося, що у мене є два нових способи приготування печінкового салату, які я ще не пробувала робити. Потім я почитала коментарі до одного з них, в яких гості пишуть свої власні рецепти приготування. Я все продумала і вирішила взяти кілька продуктів для свого нового салату, які в підсумку повинні привести до дуже смачному результату. Для тих, хто разом зі мною бажає зробити новий салат з курячої печінки, я розповім детально про його приготуванні.
Салат з курячою печінкою
рецепт з овочами і яблуком
Складові:
- свіжа куряча печінка – 150 г;
- 1 маленька буряк;
- морква – 50 г;
- маленьке яблуко сорту Ліберті (червоне і солодке);
- 1 солодкий перець (червоний, можна іншого кольору);
- сметана «Президент» – 1 баночка 180 г;
- половина маленької цибулини;
- картопля – 2 невеликих бульби або один великий;
- молоко;
- оливкова олія;
- 1 апельсин;
- гілочки петрушки.
Процес приготування:
Буряк і картоплю ретельно мою і відварюю в шкірці. Картопля звариться приблизно за 20 хвилин (в залежності від сорту), а буряк буде готуватися довше – близько 40 хвилин. Потім я охолоджую овочі і очищаю їх від шкірки. Буряк подрібнюю на середній тертці, а картоплю – на крупній тертці (можна нарізати кубиками).
Печінку мою, розрізаю на 2-3 частини. Кладу її в нержавіючу каструлю, заливаю холодною водою. Ставлю варитися на півгодини. Потім воду зливаю, печінку охолоджую і натираю на крупній тертці. Додаю в неї трохи молока, щоб вона не була сухою (кілька чайних ложок).
Морквину тру на дрібній тертці, солодкий перець нарізаю дуже маленькими кубиками, а цибулю теж нарізаю якомога дрібніше. Пасерую овочі в оливковій олії близько 5 хвилин до м’якості.
Яблуко розрізаю на 8 часточок, а потім кожну часточку нарізаю поперек тонкими скибочками. Збризкую нарізане яблуко апельсиновим соком.
Тепер потрібно приготувати заправку для салату. Для цього я додаю в сметану сіль і ретельно розмішую. Салат я роблю відразу в порційних салатниках з прозорого скла. Послідовність, в якій треба викладати продукти в салатник, не має значення. Можна зробити так:
1) картопля;
2) пасеровані овочі: морква, цибуля і перець;
3) печінка;
4) сметана;
5) буряк;
6) яблуко;
7) знову сметана.
Зверху я прикрашаю салат гілочками петрушки. Таке оформлення страви відмінно підходить для святкового столу. Але мої домашні вже звикли до того, що я намагаюся зробити наш стіл не тільки смачним, але і красивим, тому я майже кожен день роблю для них якісь нові салати з оригінальним оформленням.
Салат з курячою печінкою: рецепт і фото – Кімова Анна.