Горохова каша – це одне з найбільш швидких, простих і смачних страв серед рецептів індійської кухні. Горох багатий білками, а значить заряджає енергією і силою на цілий день. А якщо кашу з бобових приготувати смачно, то забезпечений не тільки заряд бадьорості, але і гарного настрою!
В Індії, горохову кашу традиційно готують з куркумою, зернами коріандру і меленим червоним перцем. Також за бажанням, можна додати порошок каррі і насіння зіра. А подавати це ароматне блюдо – обов’язково з прісними коржами (в крайньому випадку, можна приготувати сухарики з житнього хліба, які потім смачно вмочати в пряну горохову кашу).
Отже, щоб приготувати смачну кашу з гороху, нам знадобиться:
- 300 гр. гороху
- 1 морква середнього розміру
- 1 маленька цибулини (можна без)
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ч. Л. куркуми
- 1/2 ч. Л. насіння коріандру
- рослинна олія
- щіпка зіра
- червоний перець за смаком
- сіль за смаком
Як приготувати смачно горохову кашу
Горох промити під проточною водою. Залити питною водою і залишити на ніч, щоб бобові просочилися і швидше зварилися.
Вранці злити воду, знову промити горох, залити водою, додати куркуму і поставити варитися на повільний вогонь. Через 10 хв. всипати коріандр і зіра.
Тим часом, натерти моркву на крупній тертці або нарізати дрібними кубиками.
Нарізати дрібними кубиками цибулю.
Дрібно нарізати часник.
Розігріти 1-2 ст. л. рослинного масла на сковороді, обсмажити цибулю і моркву до готовності. Вимкнути плиту. Додати до овочів часник.
За 5 хв. до готовності гороху – посолити і додати червоний перець. Потім всипати овочі і ретельно перемішати. Горох повинен добре розваритися і стати дуже м’яким. Зняти каструльку з плити і дати настоятися каші протягом 5-7 хв.
Смачного!