Смачна горохова каша



Смачна каша з горохуГорохова каша – це одне з найбільш швидких, простих і смачних страв серед рецептів індійської кухні. Горох багатий білками, а значить заряджає енергією і силою на цілий день. А якщо кашу з бобових приготувати смачно, то забезпечений не тільки заряд бадьорості, але і гарного настрою!

В Індії, горохову кашу традиційно готують з куркумою, зернами коріандру і меленим червоним перцем. Також за бажанням, можна додати порошок каррі і насіння зіра. А подавати це ароматне блюдо – обов’язково з прісними коржами (в крайньому випадку, можна приготувати сухарики з житнього хліба, які потім смачно вмочати в пряну горохову кашу).

Отже, щоб приготувати смачну кашу з гороху, нам знадобиться:

  • 300 гр. гороху
  • 1 морква середнього розміру
  • 1 маленька цибулини (можна без)
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч. Л. куркуми
  • 1/2 ч. Л. насіння коріандру
  • рослинна олія
  • щіпка зіра
  • червоний перець за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати смачно горохову кашу

Горох промити під проточною водою. Залити питною водою і залишити на ніч, щоб бобові просочилися і швидше зварилися.

замочити горох

Вранці злити воду, знову промити горох, залити водою, додати куркуму і поставити варитися на повільний вогонь. Через 10 хв. всипати коріандр і зіра.

Тим часом, натерти моркву на крупній тертці або нарізати дрібними кубиками.

морква

Нарізати дрібними кубиками цибулю.

цибуля

Дрібно нарізати часник.

часник

Розігріти 1-2 ст. л. рослинного масла на сковороді, обсмажити цибулю і моркву до готовності. Вимкнути плиту. Додати до овочів часник.

обсмажити моркву і цибулю

За 5 хв. до готовності гороху – посолити і додати червоний перець. Потім всипати овочі і ретельно перемішати. Горох повинен добре розваритися і стати дуже м’яким. Зняти каструльку з плити і дати настоятися каші протягом 5-7 хв.

Горохова каша

Смачного!