Сьогодні я готую рис за мотивами східної кухні – з спецій вибрала класику: куркуму, пластівці сушеної паприки, чорний перець горошком і часник, також додала зелений горошок, він дає насолоду і приємний, свіжий колір гарніру. Ще трохи свіжої петрушки, і смак пряного рису стає ідеальним!
На мою рецептом рис виходить розсипчастим (НЕ клейким), але і не сухим. Яскраві кольори перцю – паприки, а також вкраплення зеленого горошку і петрушки, робить гарнір по-літньому яскравим. Таке блюдо можна подавати до салатів, печеним або смажених овочів, грибних страв, та й власне, до будь-якого гарячого на ваш смак.
Якщо ви любите їсти на гарнір рис, тоді пропоную ще кілька цікавих рецептів – жовтий рис з маслинами і кічарі з махаємо (по аюрведою).
Складові:
- 1 стакан білого рису (НЕ пропареного);
- 1 ст. л. свіжого зеленого горошку;
- 1 ч. Л. без гірки куркуми;
- 5 штук. чорного перцю горошком;
- 1 ст. л. пластівців паприки;
- 2 зубчики часнику;
- 1/4 пучка свіжої петрушки;
- 2 ст. л. рослинного масла;
- сіль.
Два рази промиваємо рис під проточною водою, щоб колір води перестав бути каламутним. Висипаємо промиту крупу в каструлю, куди викладаємо все спеції, крім солі. Також додаємо часник і горошок. Вливаємо олію і 2 склянки води. Співвідношення рису до води: 1 до 2.
Ставимо на плиту, закриваємо кришкою і варимо на повільному вогні майже до готовності.
За 1-2 хвилину до завершення варіння, додаємо сіль за смаком і дрібно нарізану петрушку. Акуратно перемішуємо, щоб зелень і сіль рівномірно розподілилася., Не потрібно заважати рис занадто активно, інакше він може стати клейким.
Вимикаємо плиту, даємо постояти 3-5 хв., Щоб блюдо всотало ароматом петрушки. Жовтий рис готовий, можна подавати на стіл.
Смачного!